Broodje plantaardige kip-sambasalade
Lekker hoor, zo'n plantaardige lunch! Dit vegan broodje met kip-sambasalade is simpel te maken en ook nog fris en pittig van smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de halve komkommer, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in dunne reepjes (julienne). Meng de komkommer met de peen julienne, azijn, het water en de suiker. Laat 10 min. staan en schep af en toe om.
Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes en hak de pinda’s fijn. Snijd de broodjes open en besmeer met de plantaardige kip-sambasalade. Beleg met de ingelegde peen en komkommer en bestrooi met de munt en pinda’s.
Broodje plantaardige kip-sambasalade
Lekker hoor, zo'n plantaardige lunch! Dit vegan broodje met kip-sambasalade is simpel te maken en ook nog fris en pittig van smaak.
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de halve komkommer, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in dunne reepjes (julienne). Meng de komkommer met de peen julienne, azijn, het water en de suiker. Laat 10 min. staan en schep af en toe om.
Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes en hak de pinda’s fijn. Snijd de broodjes open en besmeer met de plantaardige kip-sambasalade. Beleg met de ingelegde peen en komkommer en bestrooi met de munt en pinda’s.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 meerzaden broodjes met desem (afbak)
½ komkommer
75 g peen julienne
2 el natuurazijn
1 tl kristalsuiker
2 el koud water
7½ g verse munt
40 g gezouten pinda's
175 g plantaardige kip-samba salade