Rozemarijnfocaccia met mortadella van London Loy
bewaar
bewaar

Rozemarijnfocaccia met mortadella van London Loy

Met deze no-knead focaccia met rozemarijn, mortadella, mozzarella en artisjok breng je Italië even naar je eigen keuken... En nog een voordeel: London heeft het recept zo gemaakt dat je het brood niet hoeft te kneden. Fantastico!

35 min. bereiden / 25 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Los de gist op in het water en meng met de melk en de 3 el olie. Meng dit in een grote kom met een spatel door de bloem. Meng tot een glad deeg, het blijft erg nat. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat 2 uur op een warme plek rijzen.

Bestrooi een met bakpapier beklede bakplaat met bloem. Stort het natte deeg hierop. Bestrooi het deeg met bloem en rol met de deegroller uit tot een grote lap van 1 cm dik en ter grootte van de bakplaat. Laat 20 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd de rozemarijn fijn. Besprenkel het deeg met 1 el olie. Duw kuiltjes in het deeg. Laat nog 10 min. staan.

Meng de rest van het water met het fijne zeezout tot het is opgelost. Bestrijk de focaccia hier royaal mee, zorg dat de kuiltjes goed gevuld zijn. Bestrooi met het grove zeezout en de rozemarijn. Bak de focaccia in ca. 25 min. goudgeel. Besprenkel met 1 el olie en laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Snijd de mozzarella in plakjes. Snijd de helft van de focaccia in 8 stukken en snijd deze door. De andere helft gebruik je niet. Besprenkel de doorgesneden helften met de rest van de olie. Beleg met de rucola, mozzarella en mortadella en verdeel de artisjok erover.

resttipDe rest van de focaccia is lekker bij soep of salade, maar je kunt ’m ook invriezen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rozemarijnfocaccia met mortadella van London Loy

Met deze no-knead focaccia met rozemarijn, mortadella, mozzarella en artisjok breng je Italië even naar je eigen keuken... En nog een voordeel: London heeft het recept zo gemaakt dat je het brood niet hoeft te kneden. Fantastico!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig