Mini focaccia broodjes
bewaar
bewaar

Mini focaccia broodjes

Extra lekkere focaccia's heb je als je deze zelf maakt. Leef je uit met toppings als rozemarijn, knoflook, mozzarella of olijven.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 3 uur 40 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Doe 300 ml lauwwarm water in een grote mengkom en roer de suiker, gist, melk en 1½ el olijfolie erdoor. Laat 10 min. staan.

Voeg de bloem en het zout toe. Meng met de spatel tot een glad deeg. Het deeg blijft erg nat. Dek de kom af met de vochtige schone theedoek en laat het deeg 1-2 uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.

Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes en druk ze met je handen uit tot platte ronde broodjes van 12 cm. Verdeel over de vellen bakpapier, dek losjes af met vershoudfolie en laat nog 20 min. rijzen.

Verwarm de oven, met de bakplaat erin, voor op 230 °C. Sprenkel 4 el olie over de broodjes en druk met je knokkels diepe kuiltjes in het deeg. Laat nog 10 min. rusten.

Bestrijk de focaccia’s met de rest van het water, zorg dat de kuiltjes goed gevuld zijn. Bestrooi met de zeezoutvlokken.

Plaats 4 broodjes op het bakpapier op de hete bakplaat. Bak de focaccia’s in ca. 12-15 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de andere broodjes.

Besprenkel met de rest van de olijfolie en laat even afkoelen.

variatietipOok lekker met een topping rozemarijn, knoflook, mozzarella of olijven.
variatietipWil je wat dikkere broodjes om te beleggen? Maak dan bij stap 5 wat minder diepe kuiltjes met je knokkels.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mini focaccia broodjes

Extra lekkere focaccia's heb je als je deze zelf maakt. Leef je uit met toppings als rozemarijn, knoflook, mozzarella of olijven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig