Focaccia van speltbloem en rode biet
Zonder te kneden en met maar 10 minuten van je tijd: focaccia maken is écht heel erg makkelijk. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig.
Aan de slag
Verwarm het rode-bietensap op laag vuur tot lauwwarm.
Meng de speltbloem met het keukenzout in een grote kom. Voeg de gist toe en meng. Voeg het bietensap toe en meng met de siliconen spatel tot een deegbal vormt.
Besprenkel met ⅓ van de olie en wrijf over de deegbal. Maak de theedoek vochtig met water. Dek de kom af met de theedoek en laat minimaal 12 uur in de koelkast rijzen.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Vet het papier met het bakkwastje in met ⅙ van de olijfolie. Neem de bal deeg met behulp van de spatel uit de kom en leg in de ovenschaal. Laat nog 3 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breek de takjes rozemarijn in stukjes. Vet je vingers in met ⅙ van de olie. Druk met je vingers meerdere kuiltjes in het deeg. Besprenkel met de rest van de olie en verdeel de zeezoutvlokken en de takjes rozemarijn erover.
Bak de focaccia in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat de focaccia iets afkoelen en stort op een ovenrooster.
Focaccia van speltbloem en rode biet
Instructievideo - 00:51 min.
Focaccia van speltbloem en rode biet
Zonder te kneden en met maar 10 minuten van je tijd: focaccia maken is écht heel erg makkelijk. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig.
bijgerecht
null personen
340 kcal
10 min. bereiden
900 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm het rode-bietensap op laag vuur tot lauwwarm.
Meng de speltbloem met het keukenzout in een grote kom. Voeg de gist toe en meng. Voeg het bietensap toe en meng met de siliconen spatel tot een deegbal vormt.
Besprenkel met ⅓ van de olie en wrijf over de deegbal. Maak de theedoek vochtig met water. Dek de kom af met de theedoek en laat minimaal 12 uur in de koelkast rijzen.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Vet het papier met het bakkwastje in met ⅙ van de olijfolie. Neem de bal deeg met behulp van de spatel uit de kom en leg in de ovenschaal. Laat nog 3 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breek de takjes rozemarijn in stukjes. Vet je vingers in met ⅙ van de olie. Druk met je vingers meerdere kuiltjes in het deeg. Besprenkel met de rest van de olie en verdeel de zeezoutvlokken en de takjes rozemarijn erover.
Bak de focaccia in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat de focaccia iets afkoelen en stort op een ovenrooster.
serveertip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
230 ml bietensap
250 g speltbloem
1 tl zout
3½ g droge gist
3 el extra vierge olijfolie
5 g verse rozemarijn
½ tl zeezoutvlokken
Dit heb je nodig
siliconen spatel
schone theedoek
ovenschaal (20 x 25 cm)
bakpapier
bakkwastje