Focaccia met geitenkaas
bewaar
bewaar

Focaccia met geitenkaas

25 min. bereiden / 2 uur 25 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Meng de bloem met het griesmeel, de gist en 1 eetlepel zout. Schenk er al roerend 4 eetlepels olijfolie en 500-600 ml water bij en blijf roeren tot een samenhangend deeg ontstaat. Laat dit 10 minuten rusten en kneed het dan in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met huishoudfolie op een warme plaats (bijv. boven de verwarming) 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Druk of rol het deeg uit over een met bakpapierbeklede bakplaat. De deeglap moet ca. 2 cm dik zijn. Druk met je vingertoppen putten in het deeg. Laat het deeg onder een met bloem bestoven doek nog 1 uur rijzen. Ris intussen de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in reepjes. Verwarm de oven voor op 225 °C. Strooi de geitenkaas, rozemarijn en rode peper over het gerezen deeg en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Bak de focaccia in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood afkoelen.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Focaccia met geitenkaas

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig