Focaccia uit de airfryer
Italian bread ahead! Vanaf nu maak jij je foccacia altijd zelf.
Aan de slag
Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Meng de bloem, de helft van het zout, de suiker, gist, 3 el olijfolie (per 4 personen), de helft van de rozemarijn en het water in een kom en kneed in ca. 5 min. tot een soepel deeg. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plaats 60 min. rijzen.
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en doe hier het deeg in. Bestrooi met de rest van het zout en de rest van de rozemarijn. Maak met je vinger kuiltjes in het deeg. Bak in 10 min. gaar en bruin in de airfryer.
Bestrijk met behulp van het bakkwastje met de rest van de olie.
Focaccia uit de airfryer
Italian bread ahead! Vanaf nu maak jij je foccacia altijd zelf.
bijgerecht
null personen
395 kcal
10 min. bereiden
70 min. wachten
Aan de slag
Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Meng de bloem, de helft van het zout, de suiker, gist, 3 el olijfolie (per 4 personen), de helft van de rozemarijn en het water in een kom en kneed in ca. 5 min. tot een soepel deeg. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plaats 60 min. rijzen.
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en doe hier het deeg in. Bestrooi met de rest van het zout en de rest van de rozemarijn. Maak met je vinger kuiltjes in het deeg. Bak in 10 min. gaar en bruin in de airfryer.
Bestrijk met behulp van het bakkwastje met de rest van de olie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 takjes verse rozemarijn
250 g patentbloem
1 tl versgemalen zeezout
1 tl fijne kristalsuiker
7 g droge gist
5 el traditionele olijfolie
150 ml lauw water
Dit heb je nodig
schone theedoek
airfryer XL
bakpapier
bakkwastje