Pizza uit de airfryer
Love is in the airfryer! Want vanaf nu maak je er ook pizza's in. Dat ga je ongetwijfeld vaker doen!
Aan de slag
Doe de bloem, het water, de gist, suiker, het zout en ¼ van de olijfolie in een kom. Roer eerst met een spatel en kneed dan 10 min. met je handen tot een glad soepel deeg.
Maak een bol van het deeg. Doe ¼ van de olijfolie in een kom en wentel het deeg erdoor. Dek af met vershoudfolie en laat op een aangename plek ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
Knip ondertussen uit bakpapier 4 cirkels met ‘handvaten’: knip cirkels die precies op de bodem van het mandje van de airfryer passen maar laat er aan 2 kanten 2 ‘handvaten’ aan waaraan je de pizza straks omhoog kunt trekken.
Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak er bollen van. Laat de deegbollen, afgedekt met vershoudfolie, 15 min. rusten.
Snijd ondertussen de sjalotten in zo dun mogelijke ringen. Verwijder uit de pompoen de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in de breedte in plakken van ¼ cm, eventueel met een mandoline. Scheur de mozzarella in stukjes en pluk de blaadjes van de salie.
Rol 1 bol deeg uit tot een pizzabodem van Æ 20 cm en leg op een cirkel bakpapier. Bestrijk de pizzabodem met een deel van de ricotta. Beleg met ¼ van de pompoen, ¼ van de sjalot, ¼ van de mozzarella en ¼ van de salie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met ¼ van de rest van de olie en bak in de airfryer in ca. 14-16 min. af op 200 °C. Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de toppings.
Pizza uit de airfryer
Love is in the airfryer! Want vanaf nu maak je er ook pizza's in. Dat ga je ongetwijfeld vaker doen!
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
35 min. bereiden
130 min. wachten
Aan de slag
Doe de bloem, het water, de gist, suiker, het zout en ¼ van de olijfolie in een kom. Roer eerst met een spatel en kneed dan 10 min. met je handen tot een glad soepel deeg.
Maak een bol van het deeg. Doe ¼ van de olijfolie in een kom en wentel het deeg erdoor. Dek af met vershoudfolie en laat op een aangename plek ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
Knip ondertussen uit bakpapier 4 cirkels met ‘handvaten’: knip cirkels die precies op de bodem van het mandje van de airfryer passen maar laat er aan 2 kanten 2 ‘handvaten’ aan waaraan je de pizza straks omhoog kunt trekken.
Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak er bollen van. Laat de deegbollen, afgedekt met vershoudfolie, 15 min. rusten.
Snijd ondertussen de sjalotten in zo dun mogelijke ringen. Verwijder uit de pompoen de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in de breedte in plakken van ¼ cm, eventueel met een mandoline. Scheur de mozzarella in stukjes en pluk de blaadjes van de salie.
Rol 1 bol deeg uit tot een pizzabodem van Æ 20 cm en leg op een cirkel bakpapier. Bestrijk de pizzabodem met een deel van de ricotta. Beleg met ¼ van de pompoen, ¼ van de sjalot, ¼ van de mozzarella en ¼ van de salie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met ¼ van de rest van de olie en bak in de airfryer in ca. 14-16 min. af op 200 °C. Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de toppings.
kookstaptip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g bloem voor pizzadeeg
280 ml lauw kraanwater
7 g gedroogde gist
1 tl zout
4 el extra vierge olijfolie
1 tl kristalsuiker
2 sjalotten
¼ flespompoen
250 g mozzarella
5 g verse salie
250 g ricotta
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
mandoline
deegroller
airfryer