'Nduja pizza
Als er iets een smaakbom is, dan is het 'nduja wel. Deze pittige smeerbare worst komt uit Calabrië en is de perfecte topping voor op pizza.
Aan de slag
Doe het lauwwarme water in een kom en los het zout hierin op. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken. Voeg in een dun straaltje ⅓ olie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of met de hand. Haal het deeg uit de mengkom en bol het op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen.
Leg de bol op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ½ olie, dek af met vershoudfolie en laat 3 uur rijzen op kamertemperatuur of totdat het deeg in volume is verdubbeld.
Maak de tomatensaus: verhit de rest van de olie in een koekenpan en voeg de polpa toe. Kneus de knoflook met de platte kant van je mes en voeg toe. Snijd de takjes van het basilicum zo fijn mogelijk en voeg ook toe. Laat de saus op middelhoog vuur inkoken tot 1/3. Dit duurt 15-20 min. Voeg in de laatste 5 min. de blaadjes basilicum toe.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm en gril ze 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Snijd de mozzarella in plakjes.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Vorm de bol deeg op de bakplaat uit tot een vierhoekige pizzabodem: druk daarvoor de bol eerst plat en duw met je vingers tot een pizza ter grootte van de bakplaat, waarbij de randen (2 cm) hoger zijn dan het midden. Gebruik eventueel een deegroller.
Verdeel de tomatensaus, mozzarella, aubergine over de bodem. Bak in ca. 14 min. gaar in de oven. Haal de pizza halverwege uit de oven en verdeel met een theelepel in dotjes de nduja erover. Bak nog ca. 7 min.
'Nduja pizza
Als er iets een smaakbom is, dan is het 'nduja wel. Deze pittige smeerbare worst komt uit Calabrië en is de perfecte topping voor op pizza.
hoofdgerecht
null personen
1010 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
14 min. oventijd
Aan de slag
Doe het lauwwarme water in een kom en los het zout hierin op. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken. Voeg in een dun straaltje ⅓ olie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of met de hand. Haal het deeg uit de mengkom en bol het op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen.
Leg de bol op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ½ olie, dek af met vershoudfolie en laat 3 uur rijzen op kamertemperatuur of totdat het deeg in volume is verdubbeld.
Maak de tomatensaus: verhit de rest van de olie in een koekenpan en voeg de polpa toe. Kneus de knoflook met de platte kant van je mes en voeg toe. Snijd de takjes van het basilicum zo fijn mogelijk en voeg ook toe. Laat de saus op middelhoog vuur inkoken tot 1/3. Dit duurt 15-20 min. Voeg in de laatste 5 min. de blaadjes basilicum toe.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm en gril ze 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Snijd de mozzarella in plakjes.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Vorm de bol deeg op de bakplaat uit tot een vierhoekige pizzabodem: druk daarvoor de bol eerst plat en duw met je vingers tot een pizza ter grootte van de bakplaat, waarbij de randen (2 cm) hoger zijn dan het midden. Gebruik eventueel een deegroller.
Verdeel de tomatensaus, mozzarella, aubergine over de bodem. Bak in ca. 14 min. gaar in de oven. Haal de pizza halverwege uit de oven en verdeel met een theelepel in dotjes de nduja erover. Bak nog ca. 7 min.
achtergrondinfo:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
130 ml lauwwarm water
1 tl zout
250 g Tipo 00 bloem voor pizzadeeg
3½ g gedroogde gist
1½ el milde olijfolie
425 ml polpa
1 teen knoflook
15 g verse basilicum
1 aubergine
2 bollen mozzarella
2 el nduja
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
bakpapier
vershoudfolie