Pizza margherita
Aan de slag
Kneed voor het pizzadeeg de bloem, de helft van de olie, de gist, de suiker en het zout met het lauwwarme water ineen grote kom in 5 min. tot een soepel deeg. Verdeel in ballen, een per persoon, en bestuif ze royaal met bloem. Dek af met een theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. zacht koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden uit de pan. Voeg peper en eventueel zout toe.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kneed de deegballen door. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems met Ø 30 cm. Leg op twee bakplaten met bakpapier elk 1 bodem. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel de tomatensaus, mozzarella en tomaten over de pizzabodems.
Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats. Snijd het basilicum in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel het basilicum erover. Serveer direct. Maak zo nog twee pizza's.
Pizzadeeg maken
Instructievideo - 02:19 min.
Pizza margherita
hoofdgerecht
null personen
1075 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Kneed voor het pizzadeeg de bloem, de helft van de olie, de gist, de suiker en het zout met het lauwwarme water ineen grote kom in 5 min. tot een soepel deeg. Verdeel in ballen, een per persoon, en bestuif ze royaal met bloem. Dek af met een theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. zacht koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden uit de pan. Voeg peper en eventueel zout toe.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kneed de deegballen door. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems met Ø 30 cm. Leg op twee bakplaten met bakpapier elk 1 bodem. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel de tomatensaus, mozzarella en tomaten over de pizzabodems.
Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats. Snijd het basilicum in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel het basilicum erover. Serveer direct. Maak zo nog twee pizza's.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g Tipo 00 bloem
4 el traditionele olijfolie
7 g gedroogde gist
2 tl kristalsuiker
2 tl zout
400 ml kraanwater
2 tenen knoflook
1 ui
800 g gepelde tomaten in blik
20 g verse Italiaanse kruiden
2 bollen mozzarella
180 g semi-zongedroogde tomaten
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
keukentouw