Pizzarette pizza Margherita
Haal je pizzarrette maar tevoorschijn, want het is tijd voor een overheerlijke pizza Margherita. Buon appetito!
10 min. bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Los de gist en suiker op in het water (max. 40 ºC). Zeef de bloem en 2/3 zout boven een beslagkom en meng het gistwater erdoor. Mix met de deeghaak van een staande mixer (of deeghaken van de handmixer) in 5 min. tot een elastisch deeg. Vorm een ronde bal van het deeg en smeer in met de milde olijfolie. Leg de deegbal in een kom en dek losjes af met vershoudfolie. Laat het deeg ca. 90 min. rijzen op kamertemperatuur tot het ongeveer in volume is verdubbeld.
Pureer de gepelde tomaten met 1/5 extra vierge olijfolie en de rest van het zout met een staafmixer tot een gladde saus.
Druk het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot een dunne plak van ca. een ½ cm dik. Steek er met de uitsteker cirkels uit. Vorm van de deegresten een bal en rol deze opnieuw uit. Steek hier ook cirkels uit.
Bestrooi de cirkels met een beetje bloem en bewaar ze in de koeling tot gebruik of beleg ze meteen. Besmeer elke bodem met 1 kleine el tomatensaus.
Laat de mozzarella uitlekken, scheur in stukjes van 3 cm en verdeel over de bodems.
Bak de mini-pizza’s op een spatel ca. 15-20 min. in de pizzarette. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en bestrooi de mini-pizza’s ermee. Besprenkel met de rest van de extra vierge olijfolie. Serveer meteen.
Pizzarette pizza Margherita
Haal je pizzarrette maar tevoorschijn, want het is tijd voor een overheerlijke pizza Margherita. Buon appetito!
hoofdgerecht
null personen
165 kcal
10 min. bereiden
90 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Los de gist en suiker op in het water (max. 40 ºC). Zeef de bloem en 2/3 zout boven een beslagkom en meng het gistwater erdoor. Mix met de deeghaak van een staande mixer (of deeghaken van de handmixer) in 5 min. tot een elastisch deeg. Vorm een ronde bal van het deeg en smeer in met de milde olijfolie. Leg de deegbal in een kom en dek losjes af met vershoudfolie. Laat het deeg ca. 90 min. rijzen op kamertemperatuur tot het ongeveer in volume is verdubbeld.
Pureer de gepelde tomaten met 1/5 extra vierge olijfolie en de rest van het zout met een staafmixer tot een gladde saus.
Druk het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot een dunne plak van ca. een ½ cm dik. Steek er met de uitsteker cirkels uit. Vorm van de deegresten een bal en rol deze opnieuw uit. Steek hier ook cirkels uit.
Bestrooi de cirkels met een beetje bloem en bewaar ze in de koeling tot gebruik of beleg ze meteen. Besmeer elke bodem met 1 kleine el tomatensaus.
Laat de mozzarella uitlekken, scheur in stukjes van 3 cm en verdeel over de bodems.
Bak de mini-pizza’s op een spatel ca. 15-20 min. in de pizzarette. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en bestrooi de mini-pizza’s ermee. Besprenkel met de rest van de extra vierge olijfolie. Serveer meteen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g droge gist
1 el kristalsuiker
200 ml lauwwarm water
1½ tl zout
350 g bloem voor verse pasta
1 tl milde olijfolie
150 g gepelde tomaten in blik
2½ el extra vergine olijfolie
125 g mozzarella
4 takjes verse basilicum
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
uitsteekvorm (Ø 9-10 cm)
pizzarette