Pizzarette pizza tonno
Zet die pizzarette midden op tafel, roep je gasten erbij en vier een feestje met deze zelfgemaakte pizza tonno!
10 min. bereiden / 20 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Los de gist en suiker op in het water (max. 40 ºC). Zeef de bloem en ⅔ zout boven een beslagkom en meng het gistwater erdoor. Mix met de deeghaak van een staande mixer (of deeghaken van de handmixer) in 5 min. tot een elastisch deeg. Vorm een ronde bal van het deeg en smeer in met de olijfolie. Leg de deegbal in een kom en dek losjes af met vershoudfolie. Laat het deeg ca. 90 min. rijzen op kamertemperatuur tot het ongeveer in volume is verdubbeld.
Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pureer de gepelde tomaten met 1 el olie (per 4 personen) van de tonijn en de rest van het zout met een staafmixer tot een gladde saus. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukjes van 3 cm.
Druk het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot een dunne plak van ca. een ½ cm dik. Steek er met de uitsteker cirkels uit. Vorm van de deegresten een bal en rol deze opnieuw uit. Steek hier ook cirkels uit.
Bestrooi de cirkels met een beetje bloem en bewaar ze in de koeling tot gebruik of beleg ze meteen.
Besmeer elke bodem met 1 kleine el tomatensaus. Verdeel de tonijn, mozzarella en ui erover. Bestrooi met de oregano.
Bak de mini-pizza’s op een spatel ca. 15-20 min. in de pizzarette. Serveer meteen.
Pizzarette pizza tonno
Zet die pizzarette midden op tafel, roep je gasten erbij en vier een feestje met deze zelfgemaakte pizza tonno!
hoofdgerecht
null personen
175 kcal
10 min. bereiden
90 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Los de gist en suiker op in het water (max. 40 ºC). Zeef de bloem en ⅔ zout boven een beslagkom en meng het gistwater erdoor. Mix met de deeghaak van een staande mixer (of deeghaken van de handmixer) in 5 min. tot een elastisch deeg. Vorm een ronde bal van het deeg en smeer in met de olijfolie. Leg de deegbal in een kom en dek losjes af met vershoudfolie. Laat het deeg ca. 90 min. rijzen op kamertemperatuur tot het ongeveer in volume is verdubbeld.
Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pureer de gepelde tomaten met 1 el olie (per 4 personen) van de tonijn en de rest van het zout met een staafmixer tot een gladde saus. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukjes van 3 cm.
Druk het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot een dunne plak van ca. een ½ cm dik. Steek er met de uitsteker cirkels uit. Vorm van de deegresten een bal en rol deze opnieuw uit. Steek hier ook cirkels uit.
Bestrooi de cirkels met een beetje bloem en bewaar ze in de koeling tot gebruik of beleg ze meteen.
Besmeer elke bodem met 1 kleine el tomatensaus. Verdeel de tonijn, mozzarella en ui erover. Bestrooi met de oregano.
Bak de mini-pizza’s op een spatel ca. 15-20 min. in de pizzarette. Serveer meteen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g gedroogde gist
1 el kristalsuiker
200 ml lauwwarm water
350 g bloem voor verse pasta
1½ tl zout
1 tl milde olijfolie
142 g tonijn in olijfolie
1 rode ui
150 g gepelde tomaten in blik
125 g mozzarella
½ el gedroogde oregano
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
staafmixer
uitsteekvorm (Ø 9-10 cm)
pizzarette