Pizzarette pizza Napolitana
bewaar
bewaar

Pizzarette pizza Napolitana

Haal de pizzarette maar uit de kast: vanavond gaan we voor pizza Napolitana!

10 min. bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Los de gist en suiker op in 200 ml lauw water (max. 40 ºC). Zeef de bloem en het zout boven een beslagkom en meng het gistwater erdoor. Mix met de deeghaak van een staande mixer (of deeghaken van de handmixer) in 5 min. tot een elastisch deeg. Vorm een ronde bal van het deeg en smeer in met ⅓ van de olijfolie. Leg de deegbal in een kom en dek losjes af met vershoudfolie. Laat het deeg ca. 90 min. rijzen op kamertemperatuur tot het in volume is verdubbeld.

Snijd de mozzarella in 12 plakjes (per 12 stuks). Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd ze grof.

Druk het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot een dunne plak van ca. een ½ cm dik. Steek er met de uitsteker cirkels van 10 cm. uit. Vorm van de deegresten een bal en rol deze opnieuw uit. Steek hier ook cirkels uit.

Bestrooi de cirkels met een beetje bloem en bewaar ze in de koeling tot gebruik of beleg ze meteen. Voor een pizzarette Napolitana beleg je een pizzabodem achtereenvolgens met een dun laagje tomatensaus, een plakje mozzarella, wat kappertjes en een ansjovisfilet.

Bestrooi de minipizza’s met de oregano en bak ze op een spatel ca. 15-20 min. in de pizzarette. Besprenkel met de rest van de olijfolie en serveer.

bereidingstipKneden met je handen kan ook. Meng de ingrediënten dan eerst met een houten lepel tot een samenhangend deeg en kneed het op een bloem bestoven werkblad ca. 10 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pizzarette pizza Napolitana

Haal de pizzarette maar uit de kast: vanavond gaan we voor pizza Napolitana!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig