Pizzarette pizza quattro formaggi
Eén ding is zeker: deze pizza quattro formaggi is voor echte cheeselovers. Rijkelijk belegd met vier soorten kaas én eenvoudig te maken op je eigen pizzarette.
10 min. bereiden / 20 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Los de gist en suiker op in het water (max. 40 ºC). Zeef de bloem en het zout boven een beslagkom en meng het gistwater erdoor. Mix met de deeghaak van een staande mixer (of deeghaken van de handmixer) in 5 min. tot een elastisch deeg. Vorm een ronde bal van het deeg en smeer in met ⅓ olijfolie. Leg de deegbal in een kom en dek losjes af met vershoudfolie. Laat het deeg ca. 90 min. rijzen op kamertemperatuur tot het ongeveer in volume is verdubbeld.
Druk het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot een dunne plak van ca. een ½ cm dik. Steek er met de uitsteker cirkels uit. Vorm van de deegresten een bal en rol deze opnieuw uit. Steek hier ook cirkels uit.
Bestrooi de cirkels met een beetje bloem en bewaar ze in de koeling tot gebruik of beleg ze meteen. Besmeer de bodems elk met de ricotta.
Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukjes van 3 cm. Verkruimel de gorgonzola. Rasp de Parmezaanse kaas. Verdeel de drie kazen over de met ricotta besmeerde bodems.
Bak de mini-pizza’s op een spatel ca. 15-20 min. in de pizzarette. Serveer meteen.
Pizzarette pizza quattro formaggi
Eén ding is zeker: deze pizza quattro formaggi is voor echte cheeselovers. Rijkelijk belegd met vier soorten kaas én eenvoudig te maken op je eigen pizzarette.
hoofdgerecht
null porties
190 kcal
10 min. bereiden
90 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Los de gist en suiker op in het water (max. 40 ºC). Zeef de bloem en het zout boven een beslagkom en meng het gistwater erdoor. Mix met de deeghaak van een staande mixer (of deeghaken van de handmixer) in 5 min. tot een elastisch deeg. Vorm een ronde bal van het deeg en smeer in met ⅓ olijfolie. Leg de deegbal in een kom en dek losjes af met vershoudfolie. Laat het deeg ca. 90 min. rijzen op kamertemperatuur tot het ongeveer in volume is verdubbeld.
Druk het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot een dunne plak van ca. een ½ cm dik. Steek er met de uitsteker cirkels uit. Vorm van de deegresten een bal en rol deze opnieuw uit. Steek hier ook cirkels uit.
Bestrooi de cirkels met een beetje bloem en bewaar ze in de koeling tot gebruik of beleg ze meteen. Besmeer de bodems elk met de ricotta.
Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukjes van 3 cm. Verkruimel de gorgonzola. Rasp de Parmezaanse kaas. Verdeel de drie kazen over de met ricotta besmeerde bodems.
Bak de mini-pizza’s op een spatel ca. 15-20 min. in de pizzarette. Serveer meteen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g gedroogde gist
1 el kristalsuiker
200 ml lauwwarm water
350 g bloem voor verse pasta
1 tl zout
1 tl milde olijfolie
75 g ricotta
100 g mozzarella
60 g gorgonzola piccante 48+
60 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
uitsteekvorm (Ø 9-10 cm)
pizzarette