Bbq-pizza ai quattro formaggi van bierdeeg
Bier: het geheim van een krokante pizzabodem.
Aan de slag
Verwarm het bier in een steelpan tot lauwwarm. Meng de bloem in een kom met de gist. Schenk het bier erbij en kneed met de mixer met deeghaken. Voeg de honing en het zout toe en kneed verder tot een stevig deeg. Maak er een bal van, bestuif licht met bloem en leg terug in de kom. Dek af met vershoudfolie en laat 2 uur rijzen.
Kneed het deeg nogmaals door. Verdeel in 4 bolletjes en dek af met een schone theedoek. Laat nog 30 min. rijzen.
Steek ondertussen de barbecue aan. Verhit tot 250-300 °C. Leg de pizzasteen op het rooster, zodat die ook goed heet wordt.
Rol een bolletje deeg zo dun mogelijk uit tot een lap van Ø 22 cm. Bestrijk met ¼ van de pizzasaus. Rasp ¼ van de Parmezaanse kaas erboven. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ¼ samen met ¼ van de ricotta en ¼ van de gorgonzola over de pizza. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi ¼ erover.
Leg de pizza met behulp van de pizzaschep of springvormbodem op de hete pizzasteen. Doe de deksel op de barbecue en bak de pizza in 8 min. knapperig. Doe de deksel op de barbecue en bak de pizza in 8 min. knapperig. Snijd in 8 punten en serveer. Maak zo nog 3 pizza’s.
Bbq-pizza ai quattro formaggi van bierdeeg
Bier: het geheim van een krokante pizzabodem.
hoofdgerecht
null porties
615 kcal
30 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Verwarm het bier in een steelpan tot lauwwarm. Meng de bloem in een kom met de gist. Schenk het bier erbij en kneed met de mixer met deeghaken. Voeg de honing en het zout toe en kneed verder tot een stevig deeg. Maak er een bal van, bestuif licht met bloem en leg terug in de kom. Dek af met vershoudfolie en laat 2 uur rijzen.
Kneed het deeg nogmaals door. Verdeel in 4 bolletjes en dek af met een schone theedoek. Laat nog 30 min. rijzen.
Steek ondertussen de barbecue aan. Verhit tot 250-300 °C. Leg de pizzasteen op het rooster, zodat die ook goed heet wordt.
Rol een bolletje deeg zo dun mogelijk uit tot een lap van Ø 22 cm. Bestrijk met ¼ van de pizzasaus. Rasp ¼ van de Parmezaanse kaas erboven. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ¼ samen met ¼ van de ricotta en ¼ van de gorgonzola over de pizza. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi ¼ erover.
Leg de pizza met behulp van de pizzaschep of springvormbodem op de hete pizzasteen. Doe de deksel op de barbecue en bak de pizza in 8 min. knapperig. Doe de deksel op de barbecue en bak de pizza in 8 min. knapperig. Snijd in 8 punten en serveer. Maak zo nog 3 pizza’s.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
165 ml Duvel bier
300 g tarwebloem
3½ g gedroogde gist
½ el vloeibare honing
1 tl zout
195 g Mutti pizzasaus aromatizzata
100 g Parmezaanse kaas
125 g mozzarella
100 g ricotta
100 g gorgonzola dolce
5 g verse tijm
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
vershoudfolie
schone theedoek
pizzasteen
barbecue
deegroller