BBQ tikka massala kipspies
BBQ spies goes tikka masala! Marineer de kip in tikka masala saus voor een easy kruidig BBQ-spiesje waar iedereen blij van wordt.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm. Meng ⅓ van de yoghurt met de curry paste. Schep de kipblokjes hierdoor tot ze helemaal bedekt zijn. Zet 1 uur tot 1 nacht in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Snijd ⅔ van de uien elk in 8 parten. Snijd de paprika's in stukken van 3 cm. Rijg de kip, ui en paprika aan de spiesen en gril in 15-20 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng met de rest van de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snipper de rest van de ui en snijd de koriander grof. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de knoflookyoghurt en het naanbrood. Bestrooi met de gesnipperde ui en de koriander.
BBQ tikka massala kipspies
BBQ spies goes tikka masala! Marineer de kip in tikka masala saus voor een easy kruidig BBQ-spiesje waar iedereen blij van wordt.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm. Meng ⅓ van de yoghurt met de curry paste. Schep de kipblokjes hierdoor tot ze helemaal bedekt zijn. Zet 1 uur tot 1 nacht in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Snijd ⅔ van de uien elk in 8 parten. Snijd de paprika's in stukken van 3 cm. Rijg de kip, ui en paprika aan de spiesen en gril in 15-20 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng met de rest van de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snipper de rest van de ui en snijd de koriander grof. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de knoflookyoghurt en het naanbrood. Bestrooi met de gesnipperde ui en de koriander.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kipdijfilet
300 ml yoghurt Griekse stijl 10%
2 el tikka masala kruidenpaste in pot
3 rode uien
2 rode paprika's
1 teen knoflook
7 g verse koriander
4 naanbroden
Dit heb je nodig
barbecue
bamboespiesen