BBQ tikka massala kipspies
bewaar
bewaar

BBQ tikka massala kipspies

BBQ spies goes tikka masala! Marineer de kip in tikka masala saus voor een easy kruidig BBQ-spiesje waar iedereen blij van wordt.

30 min. bereiden / 1 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm. Meng ⅓ van de yoghurt met de curry paste. Schep de kipblokjes hierdoor tot ze helemaal bedekt zijn. Zet 1 uur tot 1 nacht in de koelkast.

Steek de barbecue aan. Snijd ⅔ van de uien elk in 8 parten. Snijd de paprika's in stukken van 3 cm. Rijg de kip, ui en paprika aan de spiesen en gril in 15-20 min. gaar. Keer regelmatig.

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng met de rest van de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snipper de rest van de ui en snijd de koriander grof. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de knoflookyoghurt en het naanbrood. Bestrooi met de gesnipperde ui en de koriander.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ tikka massala kipspies

BBQ spies goes tikka masala! Marineer de kip in tikka masala saus voor een easy kruidig BBQ-spiesje waar iedereen blij van wordt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig