BBQ-burrito met zwarte bonen van London Loy
Burrito's maak je voortaan gewoon op de BBQ! De gesmolten kaas en hartige bonen maken deze wraps de ultieme BBQ-verwennerij.
Aan de slag
Steek de barbecue aan en zorg voor medium hitte. Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de koriander fijn, houd de fijngesneden stelen apart. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng ⅔ van de sjalot, de helft van de knoflook, de bonen, geraspte kaas en de korianderstelen, breng op smaak met peper en eventueel zout. Besmeer elke wrap met de sriracha en verdeel het bonenmengsel erover. Rol de wraps strak op tot burrito’s.
Gril de burrito’s 6-8 min op de barbecue, zodat de kaas smelt en er grillstrepen ontstaan. Keer regelmatig, de wraps kleuren snel.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd de helften in plakjes. Snijd de tomaten in blokjes van 2 cm. Giet de mais af. Doe de paprikareepjes met het vocht uit de pot in een mengkom. Voeg de rest van de sjalot, komkommer en mais toe en schep goed door. Breng op smaak met peper. Meng de rest van de knoflook en koriander met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de burrito’s van de barbecue, snijd schuin doormidden en serveer direct met de salade en yoghurtsaus.
BBQ-burrito met zwarte bonen van London Loy
Burrito's maak je voortaan gewoon op de BBQ! De gesmolten kaas en hartige bonen maken deze wraps de ultieme BBQ-verwennerij.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan en zorg voor medium hitte. Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de koriander fijn, houd de fijngesneden stelen apart. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng ⅔ van de sjalot, de helft van de knoflook, de bonen, geraspte kaas en de korianderstelen, breng op smaak met peper en eventueel zout. Besmeer elke wrap met de sriracha en verdeel het bonenmengsel erover. Rol de wraps strak op tot burrito’s.
Gril de burrito’s 6-8 min op de barbecue, zodat de kaas smelt en er grillstrepen ontstaan. Keer regelmatig, de wraps kleuren snel.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd de helften in plakjes. Snijd de tomaten in blokjes van 2 cm. Giet de mais af. Doe de paprikareepjes met het vocht uit de pot in een mengkom. Voeg de rest van de sjalot, komkommer en mais toe en schep goed door. Breng op smaak met peper. Meng de rest van de knoflook en koriander met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de burrito’s van de barbecue, snijd schuin doormidden en serveer direct met de salade en yoghurtsaus.
bereidingstip:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
2 tenen knoflook
15 g koriander
800 g zwarte bonen
150 g geraspte cheddar
8 tortillawraps
4 el sriracha
1 komkommer
2 tomaten
95 g mais in mini-blik
310 g gegrilde rode paprikareepjes in pot
100 g yoghurt Griekse stijl 10%
Dit heb je nodig
barbecue