Kip 'tikka massala' met ovengroente en yoghurtdip
High five! Tik 'm aan voor deze kip 'tikka masala' met maar vijf ingrediënten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Meng de kip met de helft van de kruidenpasta, bestrooi eventueel met zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 40 min in het midden van de oven.
Meng ondertussen de ovengroente met de rest van de kruidenpasta en de olie. Schep na 10 min. de kip om, voeg de ovengroente toe en bak nog ca. 30 min. mee. Schep halverwege om.
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Meng de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de ovengroente en kip.
Kip 'tikka massala' met ovengroente en yoghurtdip
High five! Tik 'm aan voor deze kip 'tikka masala' met maar vijf ingrediënten.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Meng de kip met de helft van de kruidenpasta, bestrooi eventueel met zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 40 min in het midden van de oven.
Meng ondertussen de ovengroente met de rest van de kruidenpasta en de olie. Schep na 10 min. de kip om, voeg de ovengroente toe en bak nog ca. 30 min. mee. Schep halverwege om.
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Meng de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de ovengroente en kip.
vegatip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kipdrumsticks
82½ g Patak's kruidenpasta voor tikka massala
1¼ kg ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli
2 el milde olijfolie
1 komkommer
200 ml yoghurt Griekse stijl
Dit heb je nodig
bakpapier