Traybake met kipballetjes, broccoli, courgette en muntsaus
Makkelijk? Traybake! Alle ingrediënten op de bakplaat en de oven doet de rest. Deze maken we met kipgehaktballetjes, broccoli en courgette. Lekker met een munt-yoghurtsausje (en ook nog eens keto-proof).
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in dunne plakjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in schuine plakken van ca. 2 cm. Snijd de rode ui in 8 parten.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie en de helft van de ras el hanout. Bak ca. 20 min. in de oven.
Meng ondertussen het kipgehakt met de rest van de ras el hanout, peper en eventueel zout. Rol er met vochtige handen 6 balletjes (per 2 personen) van en besprenkel met de rest van de olie. Haal na 10 min. de groenten uit de oven, schep om met peper, verdeel de gehaktballetjes erover en bak nog 10-15 min. tot de balletjes gaar zijn.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Doe het limoensap, -rasp, knoflook, muntblaadjes en yoghurt in het hakmolentje en maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Haal de traybake uit de oven en verdeel de munt-limoensaus erover. Hak de amandelen grof en bestrooi over de traybake.
Traybake met kipballetjes, broccoli, courgette en muntsaus
Makkelijk? Traybake! Alle ingrediënten op de bakplaat en de oven doet de rest. Deze maken we met kipgehaktballetjes, broccoli en courgette. Lekker met een munt-yoghurtsausje (en ook nog eens keto-proof).
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in dunne plakjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in schuine plakken van ca. 2 cm. Snijd de rode ui in 8 parten.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie en de helft van de ras el hanout. Bak ca. 20 min. in de oven.
Meng ondertussen het kipgehakt met de rest van de ras el hanout, peper en eventueel zout. Rol er met vochtige handen 6 balletjes (per 2 personen) van en besprenkel met de rest van de olie. Haal na 10 min. de groenten uit de oven, schep om met peper, verdeel de gehaktballetjes erover en bak nog 10-15 min. tot de balletjes gaar zijn.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Doe het limoensap, -rasp, knoflook, muntblaadjes en yoghurt in het hakmolentje en maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Haal de traybake uit de oven en verdeel de munt-limoensaus erover. Hak de amandelen grof en bestrooi over de traybake.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g broccoli
1 courgette
1 rode ui
2 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
150 g scharrel kipgehakt
½ limoen
5 g verse munt
1 teen knoflook
75 ml yoghurt Griekse stijl 10%
15 g ongebrande amandelen
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen