XL wentelteefjes met aardbeien en ahornsiroop
Hoe maak je wentelteefjes beter? Door ze XL te maken! Stapel een aantal boterhammen in plaats van een enkele. Word je blij van, beloofd.
Aan de slag
Klop de eieren in een diep bord los met de melk, kaneel en ⅔ van de poedersuiker. Leg de helft van de sneetjes brood op elkaar en wentel rondom in het ei-melkmengsel. Herhaal met de andere sneetjes. Laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen.
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 8 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer regelmatig.
Snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de wentelteefjes diagonaal door en verdeel over borden. Verdeel de aardbeien en slagroom erover. Bestrooi met de rest van de poedersuiker en schenk de ahorn-siroop erover. Serveer direct.
XL wentelteefjes met aardbeien en ahornsiroop
Hoe maak je wentelteefjes beter? Door ze XL te maken! Stapel een aantal boterhammen in plaats van een enkele. Word je blij van, beloofd.
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren in een diep bord los met de melk, kaneel en ⅔ van de poedersuiker. Leg de helft van de sneetjes brood op elkaar en wentel rondom in het ei-melkmengsel. Herhaal met de andere sneetjes. Laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen.
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 8 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer regelmatig.
Snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de wentelteefjes diagonaal door en verdeel over borden. Verdeel de aardbeien en slagroom erover. Bestrooi met de rest van de poedersuiker en schenk de ahorn-siroop erover. Serveer direct.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 scharreleieren
150 ml halfvolle melk
¼ tl gemalen kaneel
15 g poedersuiker
6 sneetjes casinobrood
20 g zachte roomboter
250 g aardbeien
4 toefjes slagroom uit spuitbus
1 el ahornsiroop