AH bakpakket luxe feeststol
Zelf een paasbrood maken: met dit handige verspakket heb je het grootste deel al afgemeten klaar staan en de overige benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis. Dat wordt een fijn Pasen!
30 min. bereiden / 30 min. oventijd / 2 uur 15 min. wachten
5 ingrediënten
Aan de slag
Wel de vruchtenmix uit het pakket 5 min. in lauwwarm water. Giet af en dep droog.
Doe de stollenbakmix uit het pakket, het lauwwarme water en de boter in een beslagkom en kneed dit met de hand tot een samenhangend deeg. Bestuif je werkblad met de bloem en kneed het deeg nog minimaal 5 min. stevig door. Tijdens het kneden zul je merken dat het deeg steeds soepeler en zachter wordt.
Doe het deeg weer in de beslagkom en laat 15 min. rusten. Meng ondertussen in een kleine kom de gewelde vruchtenmix en de hazelnoten uit het pakket.
Bestuif je werkblad nogmaals licht met wat bloem. Rol het deeg uit tot een cirkel van ø 30 cm en verdeel ⅓ van de vulling over het deeg. Vouw de linkerkant van het deeg tot net over het midden. Doe dit ook met de rechterkant en druk de naden met de deegroller (of met je vingers) dicht. Draai het deeg een kwartslag en herhaal het uitrollen, vullen, vouwen en dichtdrukken nog 2 keer. Rol het deeg hierna nog 1 keer uit en rol het deeg van boven naar beneden steeds een stukje naar je toe, totdat het is opgerold.
Verplaats het opgevouwen deeg naar een licht ingevette beslagkom en dek af met een vochtige theedoek. Laat 30 min. rijzen op een warme en tochtvrije plek.
Kneed ondertussen de amandelspijs uit het pakket met de handen soepel. Vorm tot een staaf van ca. 25 cm lang.
Druk de spijsrol licht aan, zodat deze iets platter wordt. Keer de beslagkom met het gerezen deeg om op een met bloem bestoven werkblad (zorg dat de naad van het deeg naar boven ligt). Rol het gerezen deeg met de deegroller voorzichtig uit tot een brede, ovale vorm van ca. 28 cm.
Leg de spijsrol iets boven het midden van het lange stuk van het ovale deeg. Besprenkel het met een beetje water en vouw de smalle kant over de spijsrol heen en druk de rand waar geen spijs zit voorzichtig aan. Druk het deeg aan het uiteinde voorzichtig aan. Zorg dat de spijsrol niet meer zichtbaar is.
Leg de feeststol op een met bakpapier beklede bakplaat en bestuif deze met een beetje bloem. Bedek de feeststol met een theedoek of vershoudfolie en laat 30 min. rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Bestrijk de feeststol ermee en bestrooi met het amandelschaafsel uit het pakket. Bak in 25-30 min. gaar en goudbruin. Controleer na het bakken of het brood gaar is door erop te kloppen. Klinkt het hol, dan is het brood goed gebakken. Laat de stol minimaal 1 uur afkoelen en bestrooi met de poedersuiker uit het pakket.
AH bakpakket luxe feeststol
Zelf een paasbrood maken: met dit handige verspakket heb je het grootste deel al afgemeten klaar staan en de overige benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis. Dat wordt een fijn Pasen!
null porties
30 min. bereiden
135 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Wel de vruchtenmix uit het pakket 5 min. in lauwwarm water. Giet af en dep droog.
Doe de stollenbakmix uit het pakket, het lauwwarme water en de boter in een beslagkom en kneed dit met de hand tot een samenhangend deeg. Bestuif je werkblad met de bloem en kneed het deeg nog minimaal 5 min. stevig door. Tijdens het kneden zul je merken dat het deeg steeds soepeler en zachter wordt.
Doe het deeg weer in de beslagkom en laat 15 min. rusten. Meng ondertussen in een kleine kom de gewelde vruchtenmix en de hazelnoten uit het pakket.
Bestuif je werkblad nogmaals licht met wat bloem. Rol het deeg uit tot een cirkel van ø 30 cm en verdeel ⅓ van de vulling over het deeg. Vouw de linkerkant van het deeg tot net over het midden. Doe dit ook met de rechterkant en druk de naden met de deegroller (of met je vingers) dicht. Draai het deeg een kwartslag en herhaal het uitrollen, vullen, vouwen en dichtdrukken nog 2 keer. Rol het deeg hierna nog 1 keer uit en rol het deeg van boven naar beneden steeds een stukje naar je toe, totdat het is opgerold.
Verplaats het opgevouwen deeg naar een licht ingevette beslagkom en dek af met een vochtige theedoek. Laat 30 min. rijzen op een warme en tochtvrije plek.
Kneed ondertussen de amandelspijs uit het pakket met de handen soepel. Vorm tot een staaf van ca. 25 cm lang.
Druk de spijsrol licht aan, zodat deze iets platter wordt. Keer de beslagkom met het gerezen deeg om op een met bloem bestoven werkblad (zorg dat de naad van het deeg naar boven ligt). Rol het gerezen deeg met de deegroller voorzichtig uit tot een brede, ovale vorm van ca. 28 cm.
Leg de spijsrol iets boven het midden van het lange stuk van het ovale deeg. Besprenkel het met een beetje water en vouw de smalle kant over de spijsrol heen en druk de rand waar geen spijs zit voorzichtig aan. Druk het deeg aan het uiteinde voorzichtig aan. Zorg dat de spijsrol niet meer zichtbaar is.
Leg de feeststol op een met bakpapier beklede bakplaat en bestuif deze met een beetje bloem. Bedek de feeststol met een theedoek of vershoudfolie en laat 30 min. rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Bestrijk de feeststol ermee en bestrooi met het amandelschaafsel uit het pakket. Bak in 25-30 min. gaar en goudbruin. Controleer na het bakken of het brood gaar is door erop te kloppen. Klinkt het hol, dan is het brood goed gebakken. Laat de stol minimaal 1 uur afkoelen en bestrooi met de poedersuiker uit het pakket.
variatietip:
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH luxe feeststol verspakket
180 ml lauwwarm water
80 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
deegroller
beslagkom
bakpapier