AH verspakket hartige croissantkrans met omeletvulling
Deze hartige paaskrans steelt straks de show op je paasbrunch. En het geheim? Het handige verspakket van AH. Daar zit het grootste deel al afgemeten en wel in. Zelf nog ei en spekjes toevoegen en voila: je hebt een showstopper gemaakt.
25 min. bereiden / 30 min. oventijd
3 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los in een kom en bestrooi met peper en eventueel zout. Hou 1 el van het eimengsel apart.
Verhit een ruime hapjespan of wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de groentemix uit het pakket toe en bak 5 min. mee.
Voeg het eimengsel toe aan de pan en roer rustig op laag vuur tot het eimengsel gestold is. Laat afkoelen en meng de kaasblokjes uit het pakket erdoorheen.
Rol het croissantdeeg uit en snijd langs de stippenlijnen zodat er zes driehoeken ontstaan.
Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat de driehoeken neer in een cirkel met de punten naar buiten. Hou in het midden een cirkel ter grootte van Ø 10 cm vrij.
Bedek het meest brede gedeelte van het croissantdeeg achtereenvolgens met de spinazie uit het pakket en het ei-groentemengsel.
Vouw de punten van het croissantdeeg naar binnen over de vulling heen en druk lichtjes aan, zodat er een krans ontstaat.
Bestrijk de krans met het achtergehouden ei in en bak de krans in 25-30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
AH verspakket hartige croissantkrans met omeletvulling
Deze hartige paaskrans steelt straks de show op je paasbrunch. En het geheim? Het handige verspakket van AH. Daar zit het grootste deel al afgemeten en wel in. Zelf nog ei en spekjes toevoegen en voila: je hebt een showstopper gemaakt.
bijgerecht
null porties
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los in een kom en bestrooi met peper en eventueel zout. Hou 1 el van het eimengsel apart.
Verhit een ruime hapjespan of wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de groentemix uit het pakket toe en bak 5 min. mee.
Voeg het eimengsel toe aan de pan en roer rustig op laag vuur tot het eimengsel gestold is. Laat afkoelen en meng de kaasblokjes uit het pakket erdoorheen.
Rol het croissantdeeg uit en snijd langs de stippenlijnen zodat er zes driehoeken ontstaan.
Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat de driehoeken neer in een cirkel met de punten naar buiten. Hou in het midden een cirkel ter grootte van Ø 10 cm vrij.
Bedek het meest brede gedeelte van het croissantdeeg achtereenvolgens met de spinazie uit het pakket en het ei-groentemengsel.
Vouw de punten van het croissantdeeg naar binnen over de vulling heen en druk lichtjes aan, zodat er een krans ontstaat.
Bestrijk de krans met het achtergehouden ei in en bak de krans in 25-30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote eieren
125 g gerookte spekreepjes
1 AH verspakket hartige croissantkrans
Dit heb je nodig
bakpapier