AH verspakket champignonsoep
Zelf een romige champignonsoep op tafel zetten is extra makkelijk met het verspakket. Heerlijk met tijm, rozemarijn en bieslook. Eet smakelijk!
Aan de slag
Snijd de helft van de champignons in stukken en de andere helft in plakjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de bieslook fijn.
Verhit de boter in een kookpan op hoog vuur en bak hierin de ui en knoflook 2 min..
Voeg de stukjes champignons (houd de plakjes apart), de bleekselderij, tijm en rozemarijn toe en bak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee op laag vuur.
Voeg het water, de bouillonblokjes en de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 12 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de champignonplakjes toe en laat nog 3 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Bestrooi voor het serveren met de bieslook.
AH verspakket champignonsoep
Zelf een romige champignonsoep op tafel zetten is extra makkelijk met het verspakket. Heerlijk met tijm, rozemarijn en bieslook. Eet smakelijk!
hoofdgerecht
null personen
141 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de helft van de champignons in stukken en de andere helft in plakjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de bieslook fijn.
Verhit de boter in een kookpan op hoog vuur en bak hierin de ui en knoflook 2 min..
Voeg de stukjes champignons (houd de plakjes apart), de bleekselderij, tijm en rozemarijn toe en bak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee op laag vuur.
Voeg het water, de bouillonblokjes en de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 12 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de champignonplakjes toe en laat nog 3 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Bestrooi voor het serveren met de bieslook.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak AH champignonsoep verspakket
10 g verse bieslook
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
1 l water
250 ml kookroom
Dit heb je nodig
staafmixer