Romige spinazie ‘curry’ met kikkererwtensalade en korianderrijst (advertorial)
Deze romige spinazie'curry' serveer je met een frisse kikkererwtensalade en korianderrijst. Zet maar op tafel, dat wordt smullen!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de sjalotten, knoflook, gember en ⅔ van de tomaten grof en pureer in de hoge beker van de staafmixer.
Verhit ¾ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het sjalotten-mengsel 10 min. Voeg de garam masala toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig.
Voeg de spinazie à la crème toe en laat met de deksel op de pan 5 min. stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de koriander fijn en snijd de rest van de tomaten in kleine blokjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de kikkererwten met de blokjes tomaat, de helft van de koriander, het limoenrasp en -sap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de rest van de koriander door de rijst. Verdeel de rijst met de spinazie over diepe borden en verdeel de kikkererwtensalade erover.
Romige spinazie ‘curry’ met kikkererwtensalade en korianderrijst (advertorial)
Deze romige spinazie'curry' serveer je met een frisse kikkererwtensalade en korianderrijst. Zet maar op tafel, dat wordt smullen!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de sjalotten, knoflook, gember en ⅔ van de tomaten grof en pureer in de hoge beker van de staafmixer.
Verhit ¾ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het sjalotten-mengsel 10 min. Voeg de garam masala toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig.
Voeg de spinazie à la crème toe en laat met de deksel op de pan 5 min. stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de koriander fijn en snijd de rest van de tomaten in kleine blokjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de kikkererwten met de blokjes tomaat, de helft van de koriander, het limoenrasp en -sap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de rest van de koriander door de rijst. Verdeel de rijst met de spinazie over diepe borden en verdeel de kikkererwtensalade erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
4 sjalotten
2 tenen knoflook
30 g verse gember
3 tomaten
4 el zonnebloemolie
1 el garam masala
500 g Iglo diepvries spinazie à la crème
400 g kikkererwten in blik
15 g verse koriander
1 limoen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker