Romige spinazie ‘curry’ met kikkererwtensalade en korianderrijst (advertorial)
bewaar
bewaar

Romige spinazie ‘curry’ met kikkererwtensalade en korianderrijst (advertorial)

Deze romige spinazie'curry' serveer je met een frisse kikkererwtensalade en korianderrijst. Zet maar op tafel, dat wordt smullen!

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

Snijd ondertussen de sjalotten, knoflook, gember en ⅔ van de tomaten grof en pureer in de hoge beker van de staafmixer.

Verhit ¾ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het sjalotten-mengsel 10 min. Voeg de garam masala toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig.

Voeg de spinazie à la crème toe en laat met de deksel op de pan 5 min. stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de koriander fijn en snijd de rest van de tomaten in kleine blokjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de kikkererwten met de blokjes tomaat, de helft van de koriander, het limoenrasp en -sap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Roer de rest van de koriander door de rijst. Verdeel de rijst met de spinazie over diepe borden en verdeel de kikkererwtensalade erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige spinazie ‘curry’ met kikkererwtensalade en korianderrijst (advertorial)

Deze romige spinazie'curry' serveer je met een frisse kikkererwtensalade en korianderrijst. Zet maar op tafel, dat wordt smullen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig