Blini-krans met rode bietjes en linzensalade
bewaar
bewaar

Blini-krans met rode bietjes en linzensalade

Winterse ‘tzatziki’ met biet in plaats van komkommer. Verrassend met het frisse van citroen. Deze blini-krans met rode bietjes en linzensalade heeft een echt wauw-effect!

15 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de bieten grof. Snijd de peterselie, knoflook en dille fijn. Meng de yoghurt met de biet, knoflook, de helft van de peterselie en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers uit. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd het bosuitje in heel dunne ringetjes. Meng (per 16 blini's) 2 el citroensap met de olie tot een dressing. Meng de dressing door de linzen en bosui.

Bereid de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de rucola in kransvorm op een schaal. Verdeel de blini’s erover. Beleg elke blini met een ½ el bietentzatziki en 1 el linzensalade. Bestrooi met peper en de rest van de peterselie en dille en het citroenrasp.

bewaartipDe linzen en de bieten kun je 2 dagen van tevoren klaarmaken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Blini-krans met rode bietjes en linzensalade

Winterse ‘tzatziki’ met biet in plaats van komkommer. Verrassend met het frisse van citroen. Deze blini-krans met rode bietjes en linzensalade heeft een echt wauw-effect!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig