Traybake van aardappel, rode bietjes, radijs en spekjes
Kleurrijk en makkelijk, deze roze met gele plaat van biet, spekjes en krieltjes! Je maakt 'm in 15 minuten en de oven doet de rest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon en halveer ze in de lengte. Snijd de uien elk in 6 parten. Verdeel de krieltjes en uienparten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie.
Bak de aardappelen en de ui ca. 40 min. in de oven. Snijd ondertussen de bieten in kwarten. Schuif na 20 min. de aardappelen en ui naar één kant van de bakplaat. Verdeel de stukken biet, radijs en spekjes over het andere deel van de bakplaat en schep om met de rest van de olie. Bak nog ca. 20 min.
Doe ondertussen de dille, knoflook, zuivelspread, yoghurt, peper en eventueel zout in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot een gladde dressing.
Haal de traybake uit de oven, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Verdeel over borden en serveer de saus erbij.
Traybake van aardappel, rode bietjes, radijs en spekjes
Kleurrijk en makkelijk, deze roze met gele plaat van biet, spekjes en krieltjes! Je maakt 'm in 15 minuten en de oven doet de rest.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon en halveer ze in de lengte. Snijd de uien elk in 6 parten. Verdeel de krieltjes en uienparten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie.
Bak de aardappelen en de ui ca. 40 min. in de oven. Snijd ondertussen de bieten in kwarten. Schuif na 20 min. de aardappelen en ui naar één kant van de bakplaat. Verdeel de stukken biet, radijs en spekjes over het andere deel van de bakplaat en schep om met de rest van de olie. Bak nog ca. 20 min.
Doe ondertussen de dille, knoflook, zuivelspread, yoghurt, peper en eventueel zout in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot een gladde dressing.
Haal de traybake uit de oven, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Verdeel over borden en serveer de saus erbij.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende kriel in de schil
4 rode uien
4 el milde olijfolie
500 g gekookte rode bieten
200 g radijsjes
150 g gerookte spekreepjes
7½ g verse dille
1 teen knoflook
125 g zuivelspread light
50 halfvolle yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat
staafmixer met hakmolen