Traybake van krieltjes, courgette en tartaar-muntballetjes
Deze traybake met krieltjes is niet alleen een prachtplaatje, maar ook nog eens gezond!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elk bosuitje in 4 stukken. Snipper de helft van de rode uien en snijd de rest in halve ringen van ca. 1 cm. Snijd de courgettes in plakken van ca. 2 cm. Verdeel de bosui, courgette en de helft van de uiringen samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en besprenkel met de helft van de olie. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep na 20 min. om.
Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Rasp de tenen knoflook en snijd de munt fijn. Meng de gesnipperde ui, 15 g geitenkaas (per 4 personen), de knoflook, de helft van de munt, de paprikapoeder, het korianderzaad en wat peper door de rundertartaar. Vorm er met vochtige handen 12 tartaarballetjes (per 4 personen) van. Neem de bakplaat na 25 min. uit de oven, leg de tartaarballetjes op de groenten, besprenkel met de rest van de olie en bak de laatste 5 min. mee.
Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de rest van de halve uiringen, de rest van de geitenkaas en de rest van de munt erover.
Traybake van krieltjes, courgette en tartaar-muntballetjes
Deze traybake met krieltjes is niet alleen een prachtplaatje, maar ook nog eens gezond!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elk bosuitje in 4 stukken. Snipper de helft van de rode uien en snijd de rest in halve ringen van ca. 1 cm. Snijd de courgettes in plakken van ca. 2 cm. Verdeel de bosui, courgette en de helft van de uiringen samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en besprenkel met de helft van de olie. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep na 20 min. om.
Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Rasp de tenen knoflook en snijd de munt fijn. Meng de gesnipperde ui, 15 g geitenkaas (per 4 personen), de knoflook, de helft van de munt, de paprikapoeder, het korianderzaad en wat peper door de rundertartaar. Vorm er met vochtige handen 12 tartaarballetjes (per 4 personen) van. Neem de bakplaat na 25 min. uit de oven, leg de tartaarballetjes op de groenten, besprenkel met de rest van de olie en bak de laatste 5 min. mee.
Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de rest van de halve uiringen, de rest van de geitenkaas en de rest van de munt erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 bosuitjes
2 rode uien
2 courgettes
1 kg vastkokende kriel in de schil
4 el milde olijfolie
80 g verse geitenkaas naturel 45+
2 tenen knoflook
15 g verse munt
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen korianderzaad
300 g tartaar
Dit heb je nodig
bakpapier