Bruschetta met oudekaas-salade
Oude kaas, zoete chili en wortel met een friszoete dressing: deze bruschetta laat je smaakpapillen dansen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de winterpeen en snijd met de dunschiller in de lengte in linten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en rooster ca. 15 min. in de oven.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de rest van de olie met de honing, paprikapoeder, 1 tl citroenrasp (per 12 stuks), peper en eventueel zout. Meng de wortellinten met de dressing en laat 30 min. staan.
Smelt ondertussen de knoflookboter. Snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in 12 schuine plakken (per 12 stuks). Schep om met de knoflookboter en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in de oven.
Snijd de peterselie grof. Besmeer de bruschette met de oudekaas-salade en verdeel de winterpeen erover. Verdeel de peterselie erover en serveer op een schaal.
Bruschetta met oudekaas-salade
Oude kaas, zoete chili en wortel met een friszoete dressing: deze bruschetta laat je smaakpapillen dansen.
null porties
155 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
23 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de winterpeen en snijd met de dunschiller in de lengte in linten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en rooster ca. 15 min. in de oven.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de rest van de olie met de honing, paprikapoeder, 1 tl citroenrasp (per 12 stuks), peper en eventueel zout. Meng de wortellinten met de dressing en laat 30 min. staan.
Smelt ondertussen de knoflookboter. Snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in 12 schuine plakken (per 12 stuks). Schep om met de knoflookboter en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in de oven.
Snijd de peterselie grof. Besmeer de bruschette met de oudekaas-salade en verdeel de winterpeen erover. Verdeel de peterselie erover en serveer op een schaal.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g winterpenen
2 el milde olijfolie
1 citroen
2 tl honing
¼ tl gerookte paprikapoeder
25 g knoflookboter
1 biologisch stokbrood wit met desem
7½ g verse platte peterselie
175 g oude kaassalade
Dit heb je nodig
dunschiller
bakpapier