Bruschetta met burrata, warme courgettesalade en munt
Een zomerse versie van bruschetta met een frisse en pittige courgettesalade en romige burrata.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Snijd het brood in schuine plakken van 1½ cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8-10 min. in het midden van de oven. Je kunt het brood ook roosteren in een broodrooster of grillen in een grillpan.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van een ½ cm. Snijd het steeltje van de peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de courgette 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met de fijngesneden rode peper, zwarte peper en eventueel zout. Rasp de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de courgette, schep om en zet het vuur uit. Snijd de blaadjes munt zo fijn mogelijk en houd apart.
Beleg de geroosterde sneetjes brood met het courgettemengsel. Leg op elk stukje bruschette een beetje van de burrata en bestrooi met de munt. Snijd de citroen in parten en leg erbij.
Bruschetta met burrata, warme courgettesalade en munt
Een zomerse versie van bruschetta met een frisse en pittige courgettesalade en romige burrata.
null personen
75 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Snijd het brood in schuine plakken van 1½ cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8-10 min. in het midden van de oven. Je kunt het brood ook roosteren in een broodrooster of grillen in een grillpan.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van een ½ cm. Snijd het steeltje van de peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de courgette 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met de fijngesneden rode peper, zwarte peper en eventueel zout. Rasp de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de courgette, schep om en zet het vuur uit. Snijd de blaadjes munt zo fijn mogelijk en houd apart.
Beleg de geroosterde sneetjes brood met het courgettemengsel. Leg op elk stukje bruschette een beetje van de burrata en bestrooi met de munt. Snijd de citroen in parten en leg erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 meergranen stokbrood
1 courgette
1 rode peper
2 el milde olijfolie
1 teen knoflook
½ citroen
4 g verse munt
150 g burrata
Dit heb je nodig
bakpapier
fijne rasp