Platbrood en tuinerwtendip met munt
bewaar
bewaar

Platbrood en tuinerwtendip met munt

Met platbrood en tuinerwtendip kan de borrel niet meer stuk. En het is nog gezond ook!

10 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Doe de tuinerwten in een vuurvaste kom en giet er heet water over tot ze onderstaan. Laat 5 min. staan, giet af en dep droog met een schone theedoek.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de knoflook grof.

Doe de tuinerwten in het hakmolentje van de staafmixer, maar houd 1 el (per 8 personen) apart. Voeg ⅔ van de muntblaadjes, de olie, tahin, picadillo, het citroenrasp en -sap toe. Maal in korte pulsen tot je een grove dip hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de rest van de muntblaadjes fijn. Schep de dip in een kom en bestrooi met de achtergehouden tuinerwten en fijngesneden munt. Snijd de Libanese broden elk in 8 punten en serveer met de dip.

bereidingstipJe kunt de dip tot en met stap 3 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt en gekoeld tot gebruik.
resttipHeb je dip over? Eet de rest op Libanees platbrood als ontbijt.
combinatietipDit recept is onderdeel van een voordeelplank. Maak je voordeelplank compleet met gevulde komkommer en kaasspiesjes.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Platbrood en tuinerwtendip met munt

Met platbrood en tuinerwtendip kan de borrel niet meer stuk. En het is nog gezond ook!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig