Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)
Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten.
Aan de slag
Pers de halve citroen uit. Laat de paprika’s uitlekken, maar bewaar 2 el vocht en 1 teen knoflook (per 4 personen) uit het potje. Snijd de paprika in grove stukken. Halveer de knoflook.
Doe de paprika, knoflook, het paprikavocht, citroensap, de walnoten, chilivlokken, komijn en de helft van de granaatappelpitjes in de hakmolen van de staafmixer. Mix tot een grove dip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de platbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Garneer de muhammara met de rest van de granaatappelpitjes en serveer met het platbrood.
Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)
Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten.
bijgerecht
null personen
375 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pers de halve citroen uit. Laat de paprika’s uitlekken, maar bewaar 2 el vocht en 1 teen knoflook (per 4 personen) uit het potje. Snijd de paprika in grove stukken. Halveer de knoflook.
Doe de paprika, knoflook, het paprikavocht, citroensap, de walnoten, chilivlokken, komijn en de helft van de granaatappelpitjes in de hakmolen van de staafmixer. Mix tot een grove dip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de platbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Garneer de muhammara met de rest van de granaatappelpitjes en serveer met het platbrood.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
295 g gegrilde rode paprika's in pot
110 g ongezouten walnoten
¼ tl chilivlokken
1 tl gemalen komijn
50 g verse granaatappelpitjes
5 Libanese volkoren broden
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen