Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)
bewaar
bewaar

Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)

Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten.

10 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Pers de halve citroen uit. Laat de paprika’s uitlekken, maar bewaar 2 el vocht en 1 teen knoflook (per 4 personen) uit het potje. Snijd de paprika in grove stukken. Halveer de knoflook.

Doe de paprika, knoflook, het paprikavocht, citroensap, de walnoten, chilivlokken, komijn en de helft van de granaatappelpitjes in de hakmolen van de staafmixer. Mix tot een grove dip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de platbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Garneer de muhammara met de rest van de granaatappelpitjes en serveer met het platbrood.

bewaartipJe kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)

Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig