Muhammara
Ideaal om te dippen: muhammara van geroosterde paprika en walnoot. Lekker met naanbrood!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 25 min. in het midden van de oven tot de schil geblakerd is. Doe in een afgesloten plastic zak of in een kom afgedekt met vershoudfolie en laat 10 min. afkoelen. Schraap de schil er met een scherp mesje af. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, maar bewaar het vocht dat vrijkomt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de walnoten en de komijn 3 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Pers de halve citroen uit.
Doe de paprika’s met het vocht, het citroensap, de knoflook, walnoten, komijn, chilivlokken en granaatappelmelasse in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een grove dip. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Muhammara
Instructievideo - 00:47 min.
Muhammara
Ideaal om te dippen: muhammara van geroosterde paprika en walnoot. Lekker met naanbrood!
bijgerecht
null personen
240 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 25 min. in het midden van de oven tot de schil geblakerd is. Doe in een afgesloten plastic zak of in een kom afgedekt met vershoudfolie en laat 10 min. afkoelen. Schraap de schil er met een scherp mesje af. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, maar bewaar het vocht dat vrijkomt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de walnoten en de komijn 3 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Pers de halve citroen uit.
Doe de paprika’s met het vocht, het citroensap, de knoflook, walnoten, komijn, chilivlokken en granaatappelmelasse in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een grove dip. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode paprika's
100 g ongezouten walnoten
1 tl gemalen komijn
½ citroen
2 tenen knoflook
¼ tl chilivlokken
3 el granaatappelmelasse
Dit heb je nodig
bakpapier
vershoudfolie
staafmixer of keukenmachine