Kipschnitzel met gebakken aardappelen en spruitjes
Met maar 5 ingrediënten een makkelijk gerecht op tafel zonder poespas; dat is deze kipschnitzel met gebakken aardappels en groente.
Aan de slag
Snijd de rode ui in ringen. Halveer de spruitjes, kook 5 min. in ruim kokend water en giet af.
Verhit ondertussen ⅖ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappeltjes in ca. 10 min. goudbruin en krokant. Bereid de schnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking in een tweede koekenpan met ⅕ van de olie. Schep de aardappeltjes op een bord. Verhit de rest van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de spruitjes met de rode ui en kerriepoeder 5 min.
Schep de aardappeltjes door de ui en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de gebakken aardappeltjes en spruitjes bij de schnitzels.
Kipschnitzel met gebakken aardappelen en spruitjes
Met maar 5 ingrediënten een makkelijk gerecht op tafel zonder poespas; dat is deze kipschnitzel met gebakken aardappels en groente.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in ringen. Halveer de spruitjes, kook 5 min. in ruim kokend water en giet af.
Verhit ondertussen ⅖ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappeltjes in ca. 10 min. goudbruin en krokant. Bereid de schnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking in een tweede koekenpan met ⅕ van de olie. Schep de aardappeltjes op een bord. Verhit de rest van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de spruitjes met de rode ui en kerriepoeder 5 min.
Schep de aardappeltjes door de ui en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de gebakken aardappeltjes en spruitjes bij de schnitzels.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
500 g geschoonde spruitjes
5 el milde olijfolie
900 g CelaVita Oma’s opbakaardappeltjes
4 scharrelkipschnitzels
1 tl kerriepoeder