Hollandse roerbak met kapucijners & opbakaardappeltjes
In deze roerbak spelen de aardappeltjes een glansrol.
Aan de slag
Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Voeg de ui en prei toe aan de spekblokjes en roerbak 5 min. mee Doe ondertussen de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg de laatste minuut toe aan het mengsel in de koekenpan. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de aardappeltjes met de roerbak over diepe borden. Serveer met de piccalilly en zilveruitjes.
Hollandse roerbak met kapucijners & opbakaardappeltjes
In deze roerbak spelen de aardappeltjes een glansrol.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Voeg de ui en prei toe aan de spekblokjes en roerbak 5 min. mee Doe ondertussen de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg de laatste minuut toe aan het mengsel in de koekenpan. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de aardappeltjes met de roerbak over diepe borden. Serveer met de piccalilly en zilveruitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
700 g CelaVita Oma’s opbakaardappeltjes
250 g spekblokjes
2 middelgrote uien
400 g gesneden prei
800 g jonge kapucijners in blik
167½ g piccalilly
100 g zilveruitjes