Kapucijners met spek
We gaan terug in de tijd met dit oud-Hollandse recept voor kapucijners met spek. In de volksmond ook wel bekend als 'captains dinner'.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee.
Doe ondertussen de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de augurken in blokjes van 1 cm en verdeel erover. Serveer met de stroop.
Kapucijners met spek
We gaan terug in de tijd met dit oud-Hollandse recept voor kapucijners met spek. In de volksmond ook wel bekend als 'captains dinner'.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee.
Doe ondertussen de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de augurken in blokjes van 1 cm en verdeel erover. Serveer met de stroop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 middelgrote uien
1 el milde olijfolie
250 g magere spekblokjes
800 g kapucijners in blik
1 el Franse mosterd
4 zoetzure augurken
4 el appelstroop