Captain's dinner
bewaar
bewaar

Captain's dinner

Dit gerecht werd vroeger gereserveerd voor de kapitein van het schip, vandaar de naam 'captain's dinner'. Omdat men lang op zee was bestonden de maaltijden uit lang houdbare ingrediënten zoals kapucijners, zilveruitjes en augurk.

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Knip het vel van de saucijzen open en haal het gehakt eruit. Maak de prei schoon en snijd samen met de ui in ringen. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak hierin het gehakt goudbruin. Voeg de prei en eventueel wat chilipeper toe en bak alles zachtjes nog 5 min. Doe de inhoud van de potten kapucijners in een ruime pan en verwarm ze op een vrij laag vuur. Laat ze echter niet koken.

Bak ondertussen in een andere koekenpan met antiaanbaklaag de plakjes spek zachtjes uit. Schep ze uit de pan op een stukje keukenpapier. Bak de uiringen in het spekvet op een laag vuur in ca. 8 min. goudbruin. Giet de augurkjes en de zilveruitjes af. Doe alle ingrediënten in kleine schaaltjes en zet ze op tafel. Giet de kapucijners af, doe ze in een schaal en zet deze ook op tafel.

combinatietipBij zo'n uitgebreide kapucijnertafel met veel verschillende smaken past een fris pilsje of een kruidige, witte wijn. Bijvoorbeeld een Gewürztraminer uit de Elzas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Captain's dinner

Dit gerecht werd vroeger gereserveerd voor de kapitein van het schip, vandaar de naam 'captain's dinner'. Omdat men lang op zee was bestonden de maaltijden uit lang houdbare ingrediënten zoals kapucijners, zilveruitjes en augurk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig