Biettartaar met geraspt vegan eigeel van Judith van Bonusvegan
bewaar
bewaar

Biettartaar met geraspt vegan eigeel van Judith van Bonusvegan

Deze plantaardige versie van een steak tartaar maak je van bieten, augurken en peterselie. Versier met de smaakvolle rasp van vegan eigeel - gemaakt van o.a. tofu en miso - voor een kerstvoorgerecht waar gasten hun vingers bij aflikken!

15 min. bereiden / 3 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Mix tofu, misopasta, kurkuma en knoflookpoeder met het hakmolentje van de staafmixer tot een pasta. Maak er 4 gelijke bolletjes (per 4 personen) van en druk plat in de vorm van een dooier. Leg op een bord en vries minimaal 3 uur of een nacht in.

Maak vlak voor het serveren de biettartaar. Snijd de bietstukken in stukjes van 3 mm. Snijd de augurk en de blaadjes van de krulpeterselie zo fijn mogelijk. Meng de biet, augurk, peterselie, vegan mayo en de HP-saus door elkaar. Breng op smaak met peper. Snipper de sjalot heel fijn.

Doe ¼ van de biet in de kookring en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Maak zo nog 3 biettartaartjes. Meng de sjalot met de kappertjes en verdeel om de biettartaartjes heen. Rasp met een fijne rasp de bevroren vegan 'eidooiers' over de biettartaar. Serveer met de le sfoglie toast.

resttipVan de tofu die je over hebt, kun je de volgende dag scrambled tofu maken voor op brood.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biettartaar met geraspt vegan eigeel van Judith van Bonusvegan

Deze plantaardige versie van een steak tartaar maak je van bieten, augurken en peterselie. Versier met de smaakvolle rasp van vegan eigeel - gemaakt van o.a. tofu en miso - voor een kerstvoorgerecht waar gasten hun vingers bij aflikken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig