Vegan kerstkrans van haricots verts van Judith van Bonusvegan
Wat is kerst zonder kerstkrans? Niets! Deze kerstkrans van haricots verts en zongedroogde tomaatjes steelt dan ook gegarandeerd de show.
Aan de slag
Maak de haricots verts schoon en kook 5-6 min. in kokend water met eventueel zout. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Verhit dezelfde koekenpan met 2 el olie uit de pot semi-gedroogde tomaatjes (per 4 personen) en bak de vegan spekreepjes in 6-7 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de zongedroogde tomaten grof.
Leg een kleine kom in het midden van een grote platte schaal. Verdeel rondom de kom de haricots verts, tomaatjes en spekreepjes. Besprenkel met 2 el olie uit de pot semi-gedroogde tomaatjes (per 4 personen) en bestrooi met de hazelnoten. Haal de kom weg en serveer.
Vegan kerstkrans van haricots verts van Judith van Bonusvegan
Wat is kerst zonder kerstkrans? Niets! Deze kerstkrans van haricots verts en zongedroogde tomaatjes steelt dan ook gegarandeerd de show.
bijgerecht
null personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak de haricots verts schoon en kook 5-6 min. in kokend water met eventueel zout. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Verhit dezelfde koekenpan met 2 el olie uit de pot semi-gedroogde tomaatjes (per 4 personen) en bak de vegan spekreepjes in 6-7 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de zongedroogde tomaten grof.
Leg een kleine kom in het midden van een grote platte schaal. Verdeel rondom de kom de haricots verts, tomaatjes en spekreepjes. Besprenkel met 2 el olie uit de pot semi-gedroogde tomaatjes (per 4 personen) en bestrooi met de hazelnoten. Haal de kom weg en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g haricots verts
60 g hazelnoten
80 g vegan spekreepjes
2 el semi-zongedroogde tomaten in pot
Dit heb je nodig
keukenpapier
kleine kom (Ø 8 cm)