Vegan kebab van tofu en tempeh
Door het krokante van tempeh en het malse van tofu te combineren, krijg je de perfecte vegan kebab!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en snijd overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van een ½ cm. Snijd de tempeh overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van ½ cm. Meng het zout, de specerijen en olie door elkaar en meng de ene helft door de tofu en de andere helft door de tempeh. Zet 2 met bakpapier beklede bakplaten klaar. Verdeel de tempeh over de ene bakplaat en de tofu over de andere. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel na 10 min. de bakplaten om.
Meng ondertussen de rodekool met de azijn, breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de knoflookpoeder en een paar druppels water. Snijd de pita’s open. Beleg met de vegan kebab, rodekool, komkommer en besprenkel met de mayonaise en sriracha.
Vegan kebab van tofu en tempeh
Door het krokante van tempeh en het malse van tofu te combineren, krijg je de perfecte vegan kebab!
hoofdgerecht
null porties
650 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en snijd overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van een ½ cm. Snijd de tempeh overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van ½ cm. Meng het zout, de specerijen en olie door elkaar en meng de ene helft door de tofu en de andere helft door de tempeh. Zet 2 met bakpapier beklede bakplaten klaar. Verdeel de tempeh over de ene bakplaat en de tofu over de andere. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel na 10 min. de bakplaten om.
Meng ondertussen de rodekool met de azijn, breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de knoflookpoeder en een paar druppels water. Snijd de pita’s open. Beleg met de vegan kebab, rodekool, komkommer en besprenkel met de mayonaise en sriracha.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu naturel
250 g tempeh
1 tl zout
2 tl uienpoeder
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
1½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
1 tl gemalen kardemom
1 tl gemalen kaneel
½ tl gemalen kruidnagel
4 el arachideolie
300 g gesneden rodekool
3 el appelciderazijn
½ komkommer
4 pitabroodjes
4 el Jean Baton vegan mayonaise
¼ tl knoflookpoeder
4 tl srirachasaus
Dit heb je nodig
bakpapier