Vegan kebab van tofu en tempeh
bewaar
bewaar

Vegan kebab van tofu en tempeh

Door het krokante van tempeh en het malse van tofu te combineren, krijg je de perfecte vegan kebab!

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

18 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en snijd overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van een ½ cm. Snijd de tempeh overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van ½ cm. Meng het zout, de specerijen en olie door elkaar en meng de ene helft door de tofu en de andere helft door de tempeh. Zet 2 met bakpapier beklede bakplaten klaar. Verdeel de tempeh over de ene bakplaat en de tofu over de andere. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel na 10 min. de bakplaten om.

Meng ondertussen de rodekool met de azijn, breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de knoflookpoeder en een paar druppels water. Snijd de pita’s open. Beleg met de vegan kebab, rodekool, komkommer en besprenkel met de mayonaise en sriracha.

algemeenMaak dubbel of driedubbel zoveel van het specerijenmengsel en bewaar in een afsluitbaar potje of bakje.
algemeenGeen zin om zelf het specerijenmengsel te maken? Breng de tempeh en tofu dan op smaak met 3 el Baharat en wat zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan kebab van tofu en tempeh

Door het krokante van tempeh en het malse van tofu te combineren, krijg je de perfecte vegan kebab!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig