Oesterzwamkebab
De oesterzwam is een echte alleskunner. Met dit recept maak je er heerlijke vegan 'kebab' van. Het proberen waard!
Aan de slag
Meng de appelciderazijn en suiker met elkaar. Schep om met de wittekool en laat staan tot gebruik.
Meng de baharat, kurkuma, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder en ⅘ van de olie tot een pasta. Breng op smaak met zout. Schep de oesterzwammen om met de kruidenpasta en verdeel al de pasta al wrijvend over elk stuk paddenstoel. Rijg de oesterzwammen 1 voor 1 aan de satéprikkers. Druk goed aan zodat alles op een prikkers past.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de oesterzwammen rondom op middelhoog tot hoog vuur in ca. 15 min. gaar. Druk tijdens het bakken meerdere malen stevig met een spatel de oesterzwammen plat. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren. Snijd elk stuk in plakjes. Halveer de romaatjes. Meng de tomaatjes met de komkommer, peper en eventueel zout. Pers de knoflook uit, meng met de mayonaise en het water tot een dressing/saus. Voeg eventueel meer water toe.
Laat de oesterzwammen aan de prikkers. Zet de prikker met oesterzwammen rechtop op een snijplank en druk stevig alle oesterzwammen naar beneden met een tang. Snijd met een scherp mes de oesterzwammen als döner kebab in delen van de spies.
Snijd de pitabroodjes open. Verdeel de helft van de dressing/saus over de binnenkant van de broodjes. Verdeel de wittekool, tomaten en komkommer en oesterzwamkebab over de broodjes. Garneer met de dressing/saus.
Oesterzwamkebab
Instructievideo - 01:08 min.
Oesterzwamkebab
De oesterzwam is een echte alleskunner. Met dit recept maak je er heerlijke vegan 'kebab' van. Het proberen waard!
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Meng de appelciderazijn en suiker met elkaar. Schep om met de wittekool en laat staan tot gebruik.
Meng de baharat, kurkuma, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder en ⅘ van de olie tot een pasta. Breng op smaak met zout. Schep de oesterzwammen om met de kruidenpasta en verdeel al de pasta al wrijvend over elk stuk paddenstoel. Rijg de oesterzwammen 1 voor 1 aan de satéprikkers. Druk goed aan zodat alles op een prikkers past.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de oesterzwammen rondom op middelhoog tot hoog vuur in ca. 15 min. gaar. Druk tijdens het bakken meerdere malen stevig met een spatel de oesterzwammen plat. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren. Snijd elk stuk in plakjes. Halveer de romaatjes. Meng de tomaatjes met de komkommer, peper en eventueel zout. Pers de knoflook uit, meng met de mayonaise en het water tot een dressing/saus. Voeg eventueel meer water toe.
Laat de oesterzwammen aan de prikkers. Zet de prikker met oesterzwammen rechtop op een snijplank en druk stevig alle oesterzwammen naar beneden met een tang. Snijd met een scherp mes de oesterzwammen als döner kebab in delen van de spies.
Snijd de pitabroodjes open. Verdeel de helft van de dressing/saus over de binnenkant van de broodjes. Verdeel de wittekool, tomaten en komkommer en oesterzwamkebab over de broodjes. Garneer met de dressing/saus.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ el appelciderazijn
½ el kristalsuiker
150 g gesneden witte kool
1 el Souq Baharat
½ tl gemalen komijnzaad
¼ tl kurkuma
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
2½ el milde olijfolie
300 g oesterzwammen
4 grote pitabroodjes
½ komkommer
125 g romaatjes
½ knoflook
3 el vegan citroenmayonaise
1 el water
Dit heb je nodig
sateprikkers
spatel
barbecuetang