Kerriesoep
Een kruidig en romig lunchgerecht: kerriesoep. Wie is er niet dol op? Met ingrediënten als prei, aardappelen en peterselie is deze heerlijke soep altijd goed. Garneer met zelfgemaakte croutons. Tip: ook lekker als voorgerecht van jouw (feest)diner.
20 min. bereiden / 10 min. oventijd / 20 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Scheur de ciabattina’s in blokjes van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg ⅗ van de olie toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Bak in ca. 10 min. lichtbruin en knapperig in de oven. Schep halverwege om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd grof. Snipper de uien en snijd de knoflook grof. Snijd de peterselie fijn, bewaar het blad en de stelen apart.
Verhit de rest van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui met de knoflook, prei en peterseliestelen al roerend 5 min. Voeg de aardappelen en kerriepoeder toe en fruit nog 2 min.
Schenk het water erbij, verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.
Voeg de slagroom toe, pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en bestrooi met de croutons en de peterselieblaadjes.
Kerriesoep
Een kruidig en romig lunchgerecht: kerriesoep. Wie is er niet dol op? Met ingrediënten als prei, aardappelen en peterselie is deze heerlijke soep altijd goed. Garneer met zelfgemaakte croutons. Tip: ook lekker als voorgerecht van jouw (feest)diner.
voorgerecht
null personen
20 min. bereiden
20 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Scheur de ciabattina’s in blokjes van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg ⅗ van de olie toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Bak in ca. 10 min. lichtbruin en knapperig in de oven. Schep halverwege om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd grof. Snipper de uien en snijd de knoflook grof. Snijd de peterselie fijn, bewaar het blad en de stelen apart.
Verhit de rest van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui met de knoflook, prei en peterseliestelen al roerend 5 min. Voeg de aardappelen en kerriepoeder toe en fruit nog 2 min.
Schenk het water erbij, verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.
Voeg de slagroom toe, pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en bestrooi met de croutons en de peterselieblaadjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 afbakciabattina's
5 el milde olijfolie
500 g iets kruimige aardappelen
1 prei
3 middelgrote uien
3 tenen knoflook
20 g verse platte peterselie
2 el kerriepoeder
1½ l water
2 groentebouillontablet
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer