Broccolisoep met pitacroutons en oude kaas
Door stevige groente zoals broccoli helemaal glad te pureren, ontstaat een fluweelzachte soep zonder dat je room hoeft toe te voegen. Wel toevoegen: pitacroutons en oude kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit ⅗ van de olie in een soeppan. Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de broccolistronkplakjes en de blokjes aardappel toe, schep om en giet er het water bij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng de soep aan de kook. Laat 15-20 min. zachtjes koken, tot de broccolistronkplakjes en aardappelblokjes zacht zijn.
Scheur ondertussen de pita’s in stukjes van ca. 3 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de rest van de olie. Bestrooi met de oude kaas. Rooster in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.
Doe ¾ van de broccoliroosjes bij de rest van de soep en laat ze 5 min. meekoken, tot ze felgroen zijn en net beetgaar. Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad. Zet de soep weer op het vuur, voeg de rest van de broccoliroosjes toe en laat ze 5 min. meekoken.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout, schep in kommen en verdeel de pitacroutons erover.
Broccolisoep met pitacroutons en oude kaas
Door stevige groente zoals broccoli helemaal glad te pureren, ontstaat een fluweelzachte soep zonder dat je room hoeft toe te voegen. Wel toevoegen: pitacroutons en oude kaas.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit ⅗ van de olie in een soeppan. Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de broccolistronkplakjes en de blokjes aardappel toe, schep om en giet er het water bij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng de soep aan de kook. Laat 15-20 min. zachtjes koken, tot de broccolistronkplakjes en aardappelblokjes zacht zijn.
Scheur ondertussen de pita’s in stukjes van ca. 3 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de rest van de olie. Bestrooi met de oude kaas. Rooster in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.
Doe ¾ van de broccoliroosjes bij de rest van de soep en laat ze 5 min. meekoken, tot ze felgroen zijn en net beetgaar. Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad. Zet de soep weer op het vuur, voeg de rest van de broccoliroosjes toe en laat ze 5 min. meekoken.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout, schep in kommen en verdeel de pitacroutons erover.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
800 g broccoli
200 g iets kruimige aardappelen
5 el milde olijfolie
1 l water
2 groentebouillontabletten
2 volkorenpita's
75 g geraspte oude kaas
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer