Witlofsoep met Hollandse garnalen
Je blijft je kom vullen met deze witlofsoep. Zal ook iets te maken hebben met de Hollandse garnalen als feestelijke topping.
Aan de slag
Snijd de onderkanten van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden en verwijder de harde kern. Snijd 1 stronk (per 4 personen) in dunne reepjes, hou apart. Snijd de rest van de stronken in repen van ca. 3 cm. Snipper de ui. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin het grofgesneden witlof met de ui en aardappelblokjes 3 min. op middelhoog vuur. De groenten mogen niet kleuren. Voeg het water, het sinaasappelrasp en -sap toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en warm goed door. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het fijngesneden witlof over 4 kommen en schenk de soep erop. Verdeel de Hollandse garnalen erover en bestrooi met de bieslook.
Witlofsoep met Hollandse garnalen
Je blijft je kom vullen met deze witlofsoep. Zal ook iets te maken hebben met de Hollandse garnalen als feestelijke topping.
voorgerecht
null personen
240 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkanten van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden en verwijder de harde kern. Snijd 1 stronk (per 4 personen) in dunne reepjes, hou apart. Snijd de rest van de stronken in repen van ca. 3 cm. Snipper de ui. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin het grofgesneden witlof met de ui en aardappelblokjes 3 min. op middelhoog vuur. De groenten mogen niet kleuren. Voeg het water, het sinaasappelrasp en -sap toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en warm goed door. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het fijngesneden witlof over 4 kommen en schenk de soep erop. Verdeel de Hollandse garnalen erover en bestrooi met de bieslook.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g witlof
1 middelgrote ui
1 sinaasappel
125 g iets kruimige aardappelen
12½ g verse bieslook
2 el milde olijfolie
500 ml water
1 groentebouillontablet
100 ml verse slagroom
100 g verse Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
staafmixer