Romige kikkererwtenstoof met tomaat, ei en parmaham
Al in 20 minuten een fijne stoof op tafel? Probeer deze versie met kikkererwten eens. In de saus stoof je een eitje mee en je maak 't geheel af met ham. Plus: het gerecht is keto-proof!
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak al roerend de knoflook, paprikapoeder en oregano 1 min. Voeg de kikkererwten, paprika, tomaten, het water en groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken. Roer de slagroom erdoor en prak de helft van de kikkererwten met een vork fijn om de saus wat dikker te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak een kuiltje in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en breek er voorzichtig een ei boven. Herhaal dit met de rest van de eieren. Bestrooi elk ei licht met peper en eventueel zout. Laat de eieren ca. 6 min. koken tot het eiwit net is gestold, met de deksel op de pan. Verdeel de parmaham in opgerolde roosjes over de stoof.
Romige kikkererwtenstoof met tomaat, ei en parmaham
Al in 20 minuten een fijne stoof op tafel? Probeer deze versie met kikkererwten eens. In de saus stoof je een eitje mee en je maak 't geheel af met ham. Plus: het gerecht is keto-proof!
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak al roerend de knoflook, paprikapoeder en oregano 1 min. Voeg de kikkererwten, paprika, tomaten, het water en groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken. Roer de slagroom erdoor en prak de helft van de kikkererwten met een vork fijn om de saus wat dikker te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak een kuiltje in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en breek er voorzichtig een ei boven. Herhaal dit met de rest van de eieren. Bestrooi elk ei licht met peper en eventueel zout. Laat de eieren ca. 6 min. koken tot het eiwit net is gestold, met de deksel op de pan. Verdeel de parmaham in opgerolde roosjes over de stoof.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 tomaten
½ rode puntpaprika
200 g kikkererwten in blik
1½ el milde olijfolie
¼ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gedroogde oregano
50 ml kokend water
½ groentebouillontablet
3 el verse slagroom
2 scharreleieren
50 g parmaham