Omelet 'tagliatelle' met gehakt, tomaten-paprikasaus en kaas
Keto-proof pasta? Tover een omelet om tot 'tagliatelle' en maak er een tomatensaus met gehakt bij. Zo vermijd je de carbs van de pasta en heb je alsnog de smaken van een Hollandse 'bolo'. Win-win!
Aan de slag
Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan, schenk de eieren erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Snijd de omelet in dunne noedels.
Snijd ondertussen de ui in grove stukken en halveer de knoflook. Snijd de tomaten in parten en de paprika in stukken. Verhit ⅖ van de olie in een steelpan en bak de ui, knoflook, tomaat en paprika 1 min. Voeg het kokend water en bouillonblokje toe en laat ca. 5 min. koken. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer glad.
Snijd ondertussen de korst van de Parmezaanse kaas. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de oregano in ca. 5 min rul. Voeg de tomaten-paprikasaus en de korst van de Parmezaanse kaas toe (zie tip) en kook 10 min. op laag vuur met deksel. Verwijder voor het serveren de korst van de kaas uit de tomatensaus.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Serveer de omeletnoedels met de gehaktsaus en bestrooi met de kaas.
Omelet 'tagliatelle' met gehakt, tomaten-paprikasaus en kaas
Keto-proof pasta? Tover een omelet om tot 'tagliatelle' en maak er een tomatensaus met gehakt bij. Zo vermijd je de carbs van de pasta en heb je alsnog de smaken van een Hollandse 'bolo'. Win-win!
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan, schenk de eieren erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Snijd de omelet in dunne noedels.
Snijd ondertussen de ui in grove stukken en halveer de knoflook. Snijd de tomaten in parten en de paprika in stukken. Verhit ⅖ van de olie in een steelpan en bak de ui, knoflook, tomaat en paprika 1 min. Voeg het kokend water en bouillonblokje toe en laat ca. 5 min. koken. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer glad.
Snijd ondertussen de korst van de Parmezaanse kaas. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de oregano in ca. 5 min rul. Voeg de tomaten-paprikasaus en de korst van de Parmezaanse kaas toe (zie tip) en kook 10 min. op laag vuur met deksel. Verwijder voor het serveren de korst van de kaas uit de tomatensaus.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Serveer de omeletnoedels met de gehaktsaus en bestrooi met de kaas.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 scharreleieren
2½ el milde olijfolie
½ rode ui
1 teen knoflook
2 tomaten
1 rode paprika
150 ml kokend water
½ rundvleesbouillontablet
20 g Parmigiano Reggiano
100 g rundergehakt
½ tl gedroogde oregano
Dit heb je nodig
staafmixer