Stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn
De paprikapoeder geeft deze stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn die heerlijke rokerigheid.
Aan de slag
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve repen. Snijd de knoflook fijn.
Voeg de paprika, knoflook, paprikapoeder en komijn toe aan de ui en bak 5 min. mee. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg samen met de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 8 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Laat ondertussen de blikjes tonijn uitlekken en snijd de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met peper en zout. Schep de peterselie en ¾ van de tonijn erdoor en verdeel de rest erover.
Stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn
De paprikapoeder geeft deze stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn die heerlijke rokerigheid.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve repen. Snijd de knoflook fijn.
Voeg de paprika, knoflook, paprikapoeder en komijn toe aan de ui en bak 5 min. mee. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg samen met de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 8 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Laat ondertussen de blikjes tonijn uitlekken en snijd de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met peper en zout. Schep de peterselie en ¾ van de tonijn erdoor en verdeel de rest erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
2 el milde olijfolie
2 gele paprika's
1 teen knoflook
1½ tl gerookt paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
800 g kikkererwten in blik
800 g biologische tomatenblokjes in blik
290 g Princes tonijnstukken in water
20 g verse peterselie