Gevulde paprika met gehakt en bonen
bewaar
bewaar

Gevulde paprika met gehakt en bonen

Haal alle kleuren paprika in huis, want we gaan gevulde paprika met gehakt en bonen maken!

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Doe de kidneybonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui met het paprikapoeder, de kaneel en komijn 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 10 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg na 5 min. de kidneybonen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan.

Leg paprikahelften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gehaktvulling erover en bak ca. 25 min. in de oven.

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gevulde paprika’s met de rijst.

combinatietipLekker met fijngesneden koriander en fetakaas erover. Met de fetakaas is het gerecht niet lactosevrij meer.
variatietipZin in pittig? Bak een fijngesneden rode peper mee met de ui.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde paprika met gehakt en bonen

Haal alle kleuren paprika in huis, want we gaan gevulde paprika met gehakt en bonen maken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig