Gevulde paprika met gehakt en bonen
Haal alle kleuren paprika in huis, want we gaan gevulde paprika met gehakt en bonen maken!
Aan de slag
Snipper de ui. Doe de kidneybonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui met het paprikapoeder, de kaneel en komijn 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 10 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg na 5 min. de kidneybonen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan.
Leg paprikahelften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gehaktvulling erover en bak ca. 25 min. in de oven.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gevulde paprika’s met de rijst.
Gevulde paprika met gehakt en bonen
Haal alle kleuren paprika in huis, want we gaan gevulde paprika met gehakt en bonen maken!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui. Doe de kidneybonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui met het paprikapoeder, de kaneel en komijn 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 10 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg na 5 min. de kidneybonen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan.
Leg paprikahelften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gehaktvulling erover en bak ca. 25 min. in de oven.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gevulde paprika’s met de rijst.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
400 g kidneybonen in blik
3 el milde olijfolie
½ el milde paprikapoeder
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen komijn
300 g half-om-halfgehakt
400 g tomatenblokjes in blik
4 paprika's
200 g langgraanrijst
Dit heb je nodig
bakpapier