Couscous met gehaktballetjes en tomaten-paprikasaus
bewaar
bewaar

Couscous met gehaktballetjes en tomaten-paprikasaus

Zeg je gehaktballetjes, dan zeg je tomatensaus. Maar bij de couscous doen we het net even anders en gaan we voor een tomaten-paprikasaus.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de ui en knoflook. Snijd de koriander fijn. Meng het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, de helft van de koriander, peper en het zout. Maak er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.

Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 5 min. rondom goudbruin. Haal de gehaktballetjes uit de hapjespan, maar maak de pan niet schoon.  

Snijd ondertussen de paprika’s in dunne repen. Voeg de rest van de ui en de rest van de knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak ca. 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 5 min.

Voeg de balletjes en tomatenblokjes toe en laat de saus met de deksel op de pan ca. 10 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Meng ondertussen de couscous met de rest van de olie en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de yoghurt met de rest van de koriander en breng op smaak met peper.  

Serveer de couscous met de tomatensaus, gehaktballetjes en yoghurtsaus. 

vegatipVervang de gehaktballen door kikkererwten, linzen of vegaballetjes. 
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscous met gehaktballetjes en tomaten-paprikasaus

Zeg je gehaktballetjes, dan zeg je tomatensaus. Maar bij de couscous doen we het net even anders en gaan we voor een tomaten-paprikasaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig