Couscous met pittige gehaktsaus
Aan de slag
Wel de couscous in het kokende water 6 min. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit ⅔ van de olie in een wok of braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de ui, knoflook en paprika door het gehakt en bak 2 min. mee.
Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met de chilipeper en zout. Laat de saus nog 5 min. zachtjes sudderen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gewelde couscous 2-3 min. Verdeel de couscous en gehaktsaus over borden.
Couscous met pittige gehaktsaus
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Wel de couscous in het kokende water 6 min. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit ⅔ van de olie in een wok of braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de ui, knoflook en paprika door het gehakt en bak 2 min. mee.
Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met de chilipeper en zout. Laat de saus nog 5 min. zachtjes sudderen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gewelde couscous 2-3 min. Verdeel de couscous en gehaktsaus over borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
150 ml kokend water
1 ui
2 tenen knoflook
1 gele paprika
3 el traditionele olijfolie
500 g half-om-halfgehakt
400 g tomatenblokjes
½ tl gemalen chilipeper