Couscous met gegrilde groenten
Met de verleidelijke smaken van munt, paprika en oosterse specerijen zet je een geweldig Arabisch gerecht op tafel.
Aan de slag
Doe de couscous in een kom. Schenk er 350 ml kokende water over en laat 10 min. wellen.
Doe ondertussen de blaadjes van 20 g munt samen met de knoflook, chilipeper en 120 ml olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de rest van de muntblaadjes in reepjes.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Halveer de paprika’s en maak ze schoon. Snijd elke helft in 3 stukken. Bestrijk de groenten met de kruidenolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de groenten in delen 6 min. Keer halverwege. Verdeel de rest van de kruidenolie en de olijven erover.
Roer de couscous los met een vork. Meng de baharat, de rest van de olie en munt, peper en eventueel zout door de couscous. Schep de helft van de groenten erdoor, leg de andere helft erop en bestrooi met de pijnboompitten.
Couscous met gegrilde groenten
Instructievideo - 03:27 min.
Couscous met gegrilde groenten
Met de verleidelijke smaken van munt, paprika en oosterse specerijen zet je een geweldig Arabisch gerecht op tafel.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een kom. Schenk er 350 ml kokende water over en laat 10 min. wellen.
Doe ondertussen de blaadjes van 20 g munt samen met de knoflook, chilipeper en 120 ml olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de rest van de muntblaadjes in reepjes.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Halveer de paprika’s en maak ze schoon. Snijd elke helft in 3 stukken. Bestrijk de groenten met de kruidenolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de groenten in delen 6 min. Keer halverwege. Verdeel de rest van de kruidenolie en de olijven erover.
Roer de couscous los met een vork. Meng de baharat, de rest van de olie en munt, peper en eventueel zout door de couscous. Schep de helft van de groenten erdoor, leg de andere helft erop en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
350 ml kokend water
30 g verse munt
2 tenen knoflook
1 tl gemalen chilipeper
140 ml traditionele olijfolie
30 g pijnboompitten
2 aubergines
2 rode paprika's
90 g zongerijpte Taggia-olijven
4 tl baharat kruidenmix
Dit heb je nodig
staafmixer
grillpan