Spaanse couscous met chorizo
bewaar
bewaar

Spaanse couscous met chorizo

15 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Doe de saffraan in een kommetje en schep er het warme water bij. Laat 2 min. staan. Doe ondertussen de couscous in een ruime kom, schenk er het kokende water bij en voeg de saffraan toe. Roer door, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.

Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de paprika en tuinerwten toe aan het bakvet. Bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schep het mosselvlees door de groenten en warm op laag vuur 2 min. mee.

Roer ondertussen de couscous met de olie los met een vork. Schep de couscous op een grote ronde schaal. Snijd de peterselie fijn. Schep de couscous om met het groente-mosselmengsel, olijven, (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de chorizo en peterselie erover.

variatietipDe rest van de olijven en peterselie zijn lekker door een tonijnsalade.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaanse couscous met chorizo

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig